Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. L'Ajuntament de Cassà tanca el pressupost del 2016 amb un superàvit positiu que certifica el sanejament econòmic del consistori

Pau Presas, regidor d'Hisenda i primer tinent d'Alcalde: 'El control exhaustiu del pressupost ha permès tancar l'any amb una important reducció de l'endeutament, l'increment de fons líquids disponibles a caixa, la reducció d'impagats i un bon nombre de subvencions obtingudes l'any 2016.'
El regidor d'Hisenda i primer tinent d'Alcalde de Cassà, Pau Presas, ha mostrat al ple municipal d'aquest vespre els resultats de la liquidació del pressupost del 2016 de l'Ajuntament de Cassà i dels seus organismes autònoms, que es tanquen amb un romanent de tresoreria d'1.925.835 €.
Presas ha fet una valoració positiva del resultat del primer pressupost gestionat íntegrament per l'actual equip de govern i ha destacat que 'el control exhaustiu diari ha permès arribar a una situació de sanejament econòmic del consistori.'
Increment dels fons líquids disponibles i millora de la recaptació
L'Ajuntament de Cassà ha tancat el 2016 amb un total d'1.887.684 € disponibles en caixa als seus comptes, 356.245 € més que els fons líquids disponibles al tancament del 2015 i 586.434 € més que el 2014.
En aquest sentit, Presas ha destacat les gestions realitzades per aconseguir l'ingrés de pagaments endarrerits per part d'institucions com el Consell Comarcal del Gironès o la Generalitat de Catalunya. A dia d'avui, el Consell Comarcal del Gironès ha reduït pràcticament tot el deute que tenia amb el consistori cassanenc, mentre que el deute de la Generalitat de Catalunya amb l'Ajuntament de Cassà quedarà reduït a la meitat als llargs dels propers mesos.
El consistori cassanenc també ha reduït els drets pendents de cobrament de l'exercici corrent gràcies a la col·laboració amb XALOC i la tasca dels tècnics de l'àrea econòmica de l'Ajuntament. Així doncs, l'exercici de 2016 es tanca amb 159.000 € menys de drets pendents de cobrament de l'exercici corrent que el 2015 i 66.750 € menys que el 2014, amb un total de 781.788 € aquest any 2016.
La reducció de l'endeutament permet plantejar-se projectes de futur
L'endeutament municipal segueix la tendència a la baixa i el 31 de desembre de 2016 se situava en un nivell del 36,6% del pressupost municipal. L'any 2015 aquest era del 48,3% i a finals del 2014 del 59,06%.
La reducció de l'endeutament ha estat possible gràcies a l'aplicació del romanent pressupostari del 2015 i les operacions de refinançament de préstecs que han permès reduir més d'un 33% el pagament d'interessos dels préstecs que encara té l'Ajuntament.
Presas ha remarcat que 'cal seguir la política de control, rigor i austeritat per mantenir la situació de sanejament econòmic del consistori, la qual permet plantejar projectes de futur per Cassà sense posar en perill l'estabilitat financera del consistori'.
Nombroses subvencions rebudes el 2016
L'Ajuntament de Cassà de la Selva va tramitar l'any 2016 més de 40 projectes de subvencions, dels quals s'han obtingut ingressos per tirar endavant inversions destacades com els 42.000 € per la renovació de la gespa artificial del camp de futbol, 57.000 € del PUOSC per finançar les obres del passeig Vilaret, 27.000 € per disposar d'una tècnica de Promoció Econòmica, 55.000 € per contractar cinc joves en el programa de Garantia Juvenil durant sis mesos, a banda d'altres subvencions diverses a través de la Diputació de Girona i el Consell Comarcal que han permès contractar peons de brigada i agents cívics de forma temporal per reforçar els serveis oferts pel consistori.
En aquest sentit, l'any 2016 també s'han aconseguit 10.000 € per seguir amb la rehabilitació de Can Trinxeria, 3.500 € per la renovació de maquinària de la brigada, 6.800 € pel desplegament de polítiques d'habitatge a Cassà, 2.000 € per l'activitat de l'àrea de Promoció Econòmica, 5.100 € de subvenció per a polítiques juvenils, 4.000 € per l'adquisició de material informàtic, entre d'altres. A més, a través d'un projecte FEDER, s'ha pogut tirar endavant un altra iniciativa important com el sistema de climatització amb caldera d'estella al PAV3. Gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament amb el Departament d'Ensenyament, la Generalitat també assumirà la rehabilitació de la coberta de l'escola Puig d'Arques per un import de 180.000 €.
Amb l'objectiu de mostrar l'esforç fet per l'Ajuntament per aconseguir ingressos externs, Presas ha explicat que 'estem especialment contents ja que, tot i ser un municipi en el que fins fa poc no realitzàvem processos participatius, hem obtingut una subvenció en aquest àmbit gràcies a la qualitat del projecte aportat, molt ben valorat per la comissió avaluadora de la subvenció.'
Finalment, Presas ha destacat la prudència amb la qual l'Ajuntament gestiona el procés de sol·licitar subvencions i ha dit que 'invertim molts esforços a la cerca i obtenció de subvencions, però seguint amb el rigor pressupostari que ens hem imposat, fins que no tenim confirmada definitivament cada subvenció no la imputem al pressupost, la qual cosa ens permet a mesura que confirmem subvencions anar ampliant les actuacions previstes al llarg de l'any sense posar en perill l'estabilitat pressupostària de l'Ajuntament'.
L'informe amb la liquidació del pressupost del 2016 estarà penjat al web municipal a partir de demà.


1490959332Un moment del ple del mes de marc.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version