Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La Jove Orquestra de Cassà inicia l'any del seu vintè aniversari amb un concert amb el Taller d'Orquestra de Girona

La Jove Orquestra es va fundar el 1997 i actualment compta amb 35 alumnes distribuïts entre la secció infantil i la juvenil.
Albert Bosch, director de la JOC: 'Un dels actes més especials que farem aquest any serà un concert de cambra amb ex-membres de la JOC que estan fent una carrera musical arreu d'Europa.'
La Jove Orquestra de Cassà de la Selva (JOC), dirigida per Albert Bosch i Neus Cuberta, celebra enguany el seu vintè aniversari. El primer acte de celebració tindrà lloc aquest diumenge 5 de març a les 18 h a l'Església de Cassà i serà un concert conjunt amb el Taller d'Orquestra de Girona dirigit per Joaquim Rabasseda. Al final del concert els infants podran provar els instruments i parlar amb els músics per inspirar-se per fer els dibuixos del 14è Concurs de punts de llibre de la Biblioteca de Cassà, que enguany gira entorn de «L'Orquestra» per commemorar el seu vintè aniversari.
Un dels seus directors, Albert Bosch, explica que 'un dels actes més especials que farem aquest any serà un concert de cambra amb ex-membres de la JOC que estan fent una carrera musical arreu d'Europa'. Al llarg dels vint anys d'història de l'orquestra han sortit músics cassanencs amb una prestigiosa carrera musical i que actualment actuen a importants formacions d'arreu d'Europa. Entre ells hi ha el clarinetista Lluís Casanova o el contrabaixista Albert Viñas.
Actualment la JOC compta amb 35 alumnes distribuits en dues seccions, la infantil, dirigida per Neus Cuberta, i la juvenil, dirigida per Albert Bosch. L'agrupació es va formar el 1997 dins l'Escola de Música Liceu Pere Mercader i durant aquests 20 anys ha esdevingut una associació juvenil per on han passat un bon nombre d'estudiants d'instrument simfònic de Cassà de la Selva i de pobles veïns.
El regidor de Cultura de Cassà de la Selva, Josep Ferrer, destaca el valor de la JOC ja que 'no hi ha gaires llocs que puguin dir que tenen una orquestra integrada per tanta mainada i joves' i, a més, assegura que 'és una eina per mostrar la música al poble i motivar als joves a viure la música en grup'.
Durant aquests anys la JOC ha publicat dos CD amb música íntegrament dedicada a compositors cassanencs contemporanis.1488551033La seccio juvenil de la Jove Orquestra de Cassa de la temporada 2015-2016.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version