Canal Ajuntament

Olot. Inscripcions a les activitats d’estiu de la Garrotxa

La setmana que ve s’obren les inscripcions per a les activitats d’estiu programades per als infants i joves de la Garrotxa. Es tracta d’un total de 61 propostes organitzades pels Ajuntaments, el Consell Comarcal, les entitats i també la iniciativa privada, adreçades als nois i les noies de la comarca que tenen entre 0 i 18 anys. Per vuitè any consecutiu, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa han recollit totes aquestes iniciatives en l’Activa l’Estiu, la publicació que aquests dies s’ha començat a distribuir per tota la comarca. 

El Consell Comarcal de la Garrotxa s’ha fet càrrec, per segon any, de la gestió conjunta dels casals d’estiu de 5 pobles. Després de la bona resposta obtinguda l’any passat (amb un total de 221 inscrits), els Ajuntaments de Castellfollit de la Roca, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau i la Vall de Bianya han tornat a confiar al Consell aquesta responsabilitat per tal d’optimitzar recursos i garantir la qualitat de l’oferta existent, tot mantenint les característiques de cada municipi i oferint una sèrie d’avantatges (la gratuïtat de l’hora d’acollida de 8 a 9 del matí, descomptes a famílies, nombroses, monoparentals...) per tal de donar resposta a les necessitats actuals de les famílies.

Amb la primera edició d’aquesta guia informativa, es va posar en marxa una altra de les activitats estrella de l’estiu a la Garrotxa: les brigades d’estiu. S’adrecen als nois i les noies de 14 a 15 anys que no tenen edat per treballar i que, fins a la creació d’aquest projecte, no disposaven d’una oferta lúdica, d’oci i cultural d’estiu pensada per a ells. Per omplir aquest buit, diferents Ajuntaments, juntament amb els tècnics compartits del Consell Comarcal de la Garrotxa, van començar a perfilar aquesta opció que permet al jove pactar amb l’Ajuntament l’horari (normalment els matins del mes de juliol) i l’activitat a què dedicarà l’estiu entre diferents serveis municipals com casals d’estiu, brigades municipals, llars d’infants, centres de gent gran, ràdio municipal.... A canvi, el municipi ofereix una compensació –mai pot ser una retribució econòmica- sinó una sortida amb tots els participants a les brigades de voluntaris d’estiu de la Garrotxa. Les brigades de voluntaris d’estiu es va posar en marxa l’any 2006 i hananat en augment el número d’Ajuntaments i també els participants a cada edició: al 2006, 2 municipis van organitzar aquesta activitat en la qual van prendre part 17 joves. L’any passat, van ser 135 els joves de 8 municipis que hi van participar. 

A Olot, una de les principals novetats és la posada en joc de l’Ideal, espai per a joves, on s’impartiran tallers de geocerca, de cuina d’estiu per estudiants, de reciclatge i l’Acció Jove, un camp de treball lligat amb l’entorn natural, que consistirà en la realització d’un circuit saludable al Parc atlètic dels Tossols.

Les inscripcions per a l’Estiu Riu es poden fer a partir del proper 7 de maig a http://estiuriu.olot.cat o bé a través de www.olot.cat. El proper 8 de maig s’obren les inscripcions per als casals d’estiu de la Garrotxa, que es poden fer únicament per internet al portal www.garrotxajove.cat o bé a les pàgines web de cada Ajuntament. Per la resta d’activitats, cal consultar el termini d’inscripció que ha fixat l’entitat organitzadora.

L’Activa l’Estiu s’estan fent arribar aquests dies als ajuntaments i els centres educatius de la Garrotxa. També es pot descarregar a www.garrotxajove.cat.

 Guia d'estiu

 



Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version