Canal Ajuntament

Blanes. Més de 900 escolars participen al 26è Concurs de Murals al Carrer de Blanes

Els guanyadors dels dos primers premis en les dues categories són alumnes del CEIP Sa Forcanera i del Col·legi Santa Maria 

El programa d’activitats que es fan a Blanes en motiu de la Diada de Sant Jordi s’ha encetat avui al matí amb una nova edició del Concurs de Murals al Carrer, un dels actes més populars i tradicionals que se celebra des de fa 26 anys, organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament. 

En l’edició d’aquest 2013 han participat més de 900 escolars -dividits en grups de 5 alumnes com a mínim- procedents dels centres educatius de primària del municipi i amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys. Els nois i noies participen en dues categories: la “A” del cicle mitjà d’educació primària (3r i 4t) i la “B”, amb alumnes del cicle superior d’educació primària (5è i 6è). Tots ells han disposat d’un total de 166 fustes de grans dimensions instal·lades al passeig de la Mestrança per fer la composició que han volgut, ja que la temàtica és lliure, de 10 a 13 h. 

Per a l’organització del concurs, l’Ajuntament de Blanes ha comptat per segon any consecutiu amb la col·laboració de l’empresa Alpino, que ha cedit tant el material de pintura com els premis per als guanyadors del primer i segon premi de cadascuna de les dues categories. Després que el jurat qualificador ja ha emès el seu veredicte, els guanyadors i guanyadores han estat els següents : 

Categoria “A” (3r i 4t d’educació primària de 8 a 10 anys) 

-        Primer Premi: Mural núm. 25 – Alumnes CEIP Sa Forcanera 
§        Martina Vila Serra 
§        Núria Cortina Reyes 
§        Arnau Grau Barrios 
§        Erik Álvarez Parra 

-        Segon Premi: Mural núm. 18 – Alumnes Col·legi Santa Maria 
§        Júlia Caire Aguilar 
§        Laia Brunet Bahí 
§        Xènia Antequera Enríquez 
§        Jana Serret López 
§        Ingrid Genís Balmanya 

Categoria “B” (5è i 6è d’educació primària d’11 a 12 anys) 

-        Primer Premi: Mural núm. 115 – Alumnes Col·legi Santa Maria 
§        Nora Just Bartolomé 
§        Sandra Freitas 
§        Carla Caire 
§        Carmen Lucio 
§        Sergio Cabellero 

-        Segon Premi: Mural núm. 122 – Alumnes CEIP Sa Forcanera 
§        Anna Castillejo 
§        Daniela Méndez Rodríguez 
§        Alba Mateos Fructuoso 
§        Anna Soteras 

El jurat qualificador l’ha composat la jove artista blanenca Cristina Espinosa; Raquel Gómez, membre de la Colla Gegantera de Blanes; Pere Box, tècnic de Cultura i Festes; Anna Blánquez, membre de l’AMPA de l’Escola Carles Faust; i Miquel Lupiáñez, regidor de Participació Ciutadana. El lliurament de premis del concurs es fa el diumenge 21 d’abril a les 12 h al Banc dels Músics, al passeig de Mar. Abans de l’entrega, s’ha programat un espectacle d’animació infantil que anirà a càrrec del grupEl pot petit. 

Coincidint amb aquesta primera jornada del programa de Sant Jordi a Blanes, també s’ha fet el primer dels tres tallers infantils que s’organitzaran aquests dies. A càrrec del grup Diverta, l’activitat ha inclòs la confecció de màscares de drac i jocs de tres en ratlla de fusta amb dracs i roses, així com un taller de xapes. Els dos altres tallers es faran diumenge al barri de La Plantera i dilluns a Els Pavos, tots dos a càrrec de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes. 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version