Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La sala Galà de Cassà de la Selva i l'escola Les Mèlies de Vilafant, guardonades amb els Premis Medi Ambient CILMA 2015-2016

La sala Galà de Cassà de la Selva i l'escola Les Mèlies de Vilafant, guardonades amb els Premis Medi Ambient CILMA 2015-2016

Les actuacions de millora d'eficiència energètica de la sala Galà de l'Ajuntament de Cassà de la Selva i de l'escola Les Mèlies de l'Ajuntament de Vilafant han obtingut, respectivament, el primer i segon premi de la desena edició dels Premis Medi Ambient CILMA. Els Premis, promoguts pel CILMA i la Diputació de Girona, tenen com a objectiu incentivar, en edificis i equipaments públics, l'adopció de mesures d'estalvi i eficiència energètica per reduir les emissions de CO2.

Els Premis, oberts als ens locals, es varen convocar l'any passat, i tres ajuntaments (Cassà de la Selva, Vilafant i Vilablareix) van decidir participar-hi i presentar una memòria de resultats. Arran de les candidatures, el CILMA va proposar un programa d'actuacions per a cada edifici o equipament dirigides especialment a millorar els hàbits dels usuaris en relació amb el consum energètic, i cada ens local les va haver d'implementar, segons establien les bases, des del juliol del 2015 fins al juny de 2016.
Pel que fa a les actuacions que han rebut el primer premi, atorgat a Cassà de la Selva i dotat amb 3.000 euros, el jurat n'ha valorat especialment el fet que han permès obtenir uns estalvis de consum d'electricitat (74.444 KWh) i d'emissions de CO2 (22,48 tn de CO2), a més d'un estalvi econòmic global de prop de 12.000 euros, aconseguit principalment amb la renovació del sistema de climatització de la part nova de l'edifici.

Del segon premi, atorgat a l'Ajuntament de Vilafant i guardonat amb 2.000 euros, el jurat n'ha destacat la substitució de cent fluorescents convencionals per fluorescents de tecnologia LED, així com la instal·lació de cartells de sensibilització en l'estalvi d'aigua i energia.

Així mateix, també s'ha atorgat un premi addicional, dotat amb 500 euros, al projecte dut a terme al pavelló municipal de Vilablareix on, entre altres mesures, s'han substituït trenta focus de la pista poliesportiva per focus de tecnologia LED.
La dotació econòmica dels premis es destinarà a la compra de material o a la realització de treballs per a la millora de l'estalvi o l'eficiència energètica en aquests equipaments municipals, que pot incloure les actuacions que han quedat pendents entre les proposades en el programa d'actuacions.

L'acte de lliurament ha comptat amb la participació de Sergi Mir, president del CILMA; Pere Saló, director territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Girona; Martí Vallès, alcalde de Cassà de la Selva; Xavier García, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vilafant, i Pau Rovira, regidor de Mobilitat, Serveis i Urbanisme de l'Ajuntament de Vilablareix.


1481832002DSC_0021.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version