Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La Fira de Santa Tecla de Cassà es consolida amb èxit

El món del suro ha estat el protagonista amb la presentació de la Fira del Tap i la demostració del procés d’elaboració del tap.

El nou model de Fira de tot el cap de setmana demostra funcionar satisfactòriament i atreu molts visitants.

La Fira de Santa Tecla s’ha celebrat aquest cap de setmana a Cassà de la Selva amb un elevat nombre de visitants i amb una participació molt positiva. Segons ha explicat el regidor de Cultura, Entitats i Festes, Josep Ferrer, “el nou model de fira iniciat el darrer any, amb el qual la celebració ha passat a ser de tot el cap de setmana i s’ha posat l’accent al món del suro, s’ha consolidat i ha demostrat funcionar molt satisfactòriament.” A banda de la vintena d’actes organitzats cada dia, hi ha hagut una setantena de paradistes i artesans entre la plaça de la Coma i el passeig Vilaret.

El món del suro i la cultura popular han estat els elements potents del cap de setmana. El divendres al vespre es va presentar la Fira del Tap que tindrà lloc del 16 al 18 de juny de 2017 a Cassà de la Selva i donarà a conèixer el tap a través del paisatge surer, la indústria i la gastronomia. L’acte, en el qual es va interpretar el Romanço del Taper, va comptar amb la presència d’autoritats del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat i representants de les institucions i empreses sureres. Avui hi ha hagut la demostració del procés d’elaboració dels taps de suro a la plaça de la Coma amb tapers cassanencs, un acte que feia 10 anys que no es feia i que ha permès recuperar màquines antigues per mostrar a tots els visitants com s’elaboraven els taps fa uns 20 anys. A Can Trinxeria hi ha hagut diverses exposicions al voltant del món del suro que han rebut un elevat nombre de visitants.

La cultura popular ha estat un dels elements destacats de la programació. El regidor Josep Ferrer explica que “aquest component popular no hi pot faltar ja que al poble hi ha moltes entitats culturals i totes volen sortir durant la festa petita de Cassà”. El divendres al vespre les havaneres, les sardanes i la Nit del Cremat van omplir la plaça de la Coma amb el sopar de tapes. El dissabte a la tarda hi va haver l’exhibició d’esbarts dansaires i la reaparició de la coral Esclop a la plaça de la Coma i a la nit centenars de famílies van seguir la novetat de la cercavila nocturna amb el drac Cassiano. El diumenge hi ha hagut la cercavila amb gegants de diversos municipis i l’actuació de castells.

El Petit Botiguer, una de les activitats tradicionals i més populars de la Fira de Santa Tecla organitzada per la Unió de Botiguers el diumenge al matí, ha tornat a ser un èxit i ha convertit els carrers del barri vell amb un mercat fet per un centenar d’infants.

Altres novetats introduides enguany, com la Fira del col·leccionisme i la Fira d’intercanvi de plaques de cava, van atreure el dissabte al matí a centenars de persones de diversos punts de Catalunya a banda de cassanencs aficionats en aquest món.

Els actes previstos a l’exterior pel diumenge al vespre s’han anul·lat per la pluja, excepte l’actuació de castells que s’ha fet al pavelló polivalent.

Imatges adjuntes: La demostració del procés d’elaboració de taps de suro (2 imatges), les autoritats i els representants de les institucions sureres a la presentació de la Fira del Tap, la cercavila de gegants del diumenge al matí.


1474819202Els tapers que han participat a la demostracio amb l'Alcalde_ Marti Valles.JPG
1474819202La cercavila de gegants del diumenge al mati.JPG
1474819202La demostracio del proces d'elaboracio de taps.JPG


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version