Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. La Fira del Tap de Cassà posarà en valor el recorregut del tap des de la sureda, la indústria i la gastronomia

La Fira del Tap se celebrarà del 16 al 18 de juny de 2017 a Cassà de la Selva.
Institucions, empresaris i entitats s'uneixen per col·laborar i fer més visibile el tap de suro català.
Aquest vespre s'ha presentat la Fira del Tap, que tindrà lloc del 16 al 18 de juny de 2017 a Cassà de la Selva. Es tracta d'un esdeveniment singular i de nova creació que pretén donar a conèixer anualment el món del suro amb el tap com a fil conductor.
La voluntat de la Fira del Tap és 'fer un viatge a través del tap de suro per entendre d'on ve aquesta peça i tots els elements que hi té associats', segons ha avançat l'alcalde de Cassà, Martí Vallès. La Fira del Tap inclourà activitats vinculades a tres àmbits diferents. En primer lloc, el paisatge surer de les Gavarres oferirà actes com la pela del suro. El segon element clau serà la indústria a través de sessions on s'explicaran les principals novetats del sector i es posaran en comú experiències d'èxit. La darrera icona serà la gastronomia, que permetrà introduir figures destacades de la cuina catalana que oferiran xerrades i degustacions.
Paisatge surer, indústria i gastronomia: aquests són els tres fonaments de la Fira del Tap de Cassà de la Selva. L'alcalde ha matisat que, tot i que el municipi sigui l'escenari d'aquesta Fira perquè 'compta amb els elements necessaris per explicar el món del suro', l'esdeveniment vol ser referent a Catalunya i progressivament posicionar-se a l'àmbit internacional. Per tal de promoure la iniciativa, caldrà la col·laboració d'institucions, empresaris i entitats, alguns dels quals han assitit avui a l'acte de presentació.
El secretari general del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, ha posat de rellevància l'atractiu de la Fira del Tap i ha destacat que 'es tracta d'una indústria estratègica de país que ens permet que a les taules dels millors restaurants del món hi acostumi a haver un element català, el tap de suro, fet segurament a Cassà o Palafrugell.' Mascort ha encoratjat tot el sector a unir-se a la iniciativa per donar més visibilitat a les propietats del suro.
El vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, ha dit que 'el paisatge surer de les Gavarres comporta una manera de viure ja que ha generat una economia local amb la indústria i els seus respectius oficis.' Aquesta forma de viure que ha marcat la història d'un territori també quedarà reflectida a la Fira del Tap.
Al llarg dels propers mesos es presentarà la imatge corporativa de la Fira del Tap i s'aniran avançant els detalls de la programació.
Imatges adjuntes: Diversos moments de la presentació de la Fira del Tap presentada aquest vespre.1474664401Autoritats i representants del mon del suro que han assistit a l'acte de la Fira del Tap.JPG
1474664402El parlament del secretari general David Mascort.jpg
1474664402La interpretacio del romanco del taper a carrec de Jaume Arnella_ Ferran Martinez i musics acompanyants.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version