Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Una seixantena de persones posen en valor el tram del camí ral de Cassà a Llagostera

A la Pineda Fosca s'ha presentat el llibre del doctor en història, Elvis Mallorquí, que porta el títol de 'Cinquanta llengües de passos oblidats i xarrabascos'.

Es tracta d'un acte de les Jornades Europees del patrimoni.

Aquest matí una seixantena de persones de Cassà de la Selva i Llagostera han sortit dels seus respectius municipis fins a trobar-se a la Pineda Fosca, amb l'objectiu de fer una passejada de descoberta pel camí ral de Sant Feliu de Guíxols a Girona, en el tram concret de Cassà a Llagostera. La caminada ha transcorregut per un antic camí pràcticament desconegut, que passa entre camps i boscos, i des d'on es poden observar paisatges de la Guerra Civil com l'antic aeròdrom de Cassà.

Un cop a la Pineda Fosca, el doctor en història, Elvis Mallorquí, ha presentat el llibre 'Cinquanta llengües de passos oblidats i xarrabascos', editat pel Centre d'Estudis Selvatans i que fa una radiografia dels camins històrics de la plana de la Selva.

L'Alcalde de Cassà de la Selva, Martí Vallès, ha destacat que 'activitats com aquestes s'han de potenciar perquè recuperen una part del patrimoni i el posen en valor.' Per la seva banda, el regidor de Cultura Josep Aliu, també ha volgut remarcar 'la important tasca que es fa des dels Arxius Municipals per apropar i descobrir el patrimoni històric i cultural a la ciutadania'.

L'acte s'ha emmarcat dintre de les Jornades Europees del Patrimoni que se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2016 a Catalunya s'ha celebrat el cap de setmana del 16 al 18 de setembre. El lema suggerit és 'Patrimoni de tot@s' i posa en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural, fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públicoprivats i activitats en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.


1474192802El cami ral recuperat per on ha transcorregut la passejada.jpg
1474192802La presentacio a la Pineda Fosca (1).jpg
1474192802La presentacio a la Pineda Fosca (2).jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version