Canal Ajuntament

Solsona. L’Ajuntament de Solsona s’adhereix a un conveni per crear un fons social d’habitatges a la ciutat

Es tracta d’un acord de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per donar resposta a la problemàtica dels desnonaments

El consistori solsoní va acordar en el ple d’ahir al vespre per unanimitat adherir-se al conveni de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per crear un fons social d’habitatges a la ciutat.  L’acord el van signar el 17 de gener passat els ministeris de Foment, Economia i Competitivitat i Sanitat, Serveis Socials i Igualtat; la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, la Plataforma del Tercer Sector i 33 entitats creditícies. Dóna compliment al reial decret llei per impulsar mesures urgents per reforçar la protecció dels deutors hipotecaris, que estableix que s’hauria de promoure un fons social d’habitatges per part de les entitats de crèdit. A través d’aquest conveni, es posen a disposició de les famílies desnonades per una entitat de crèdit a partir de l’1 de gener del 2008 un total de 5.891 habitatges arreu de l’Estat espanyol, sempre que aquestes compleixin amb una sèrie de requisits marcats. Tot i que des de l’FMC consideren que l’acord té mancances i deficiències, recomanen als ajuntaments que s’hi adhereixin.

L’alcalde, David Rodríguez, va explicar que han considerat oportú d’adherir-s’hi “tot i que de moment a Solsona el problema dels desnonaments no és preocupant” i, a més, en la primera oferta, a la ciutat “no hi ha cap habitatge de les entitats creditícies a disposició de les persones desnonades”. Rodríguez ha puntualitzat que aquest fons, de moment, “té molt pocs habitatges disponibles” però el consistori s’hi suma “perquè si algun dia n’hi ha algun puguem fer-ho, ja que cada tres mesos es generarà una nova oferta”. Per la seva banda, el portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Francesc Azorín, va celebrar l’adopció d’aquest acord ja que veu positiu “aprofitar l’avinentesa per sumar-nos a aquesta iniciativa”. 



Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version