Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. El curs comença a Cassà amb dos camins escolars segurs nous

Noves mesures per potenciar que els infants vagin a peu o en bicicleta a l'escola i reduir el trànsit dels vehicles motoritzats.

S'habiliten 5 punts d'aturada de 'Petó i adéu' per evitar retencions davant del col·legi La Salle a l'hora d'entrada i sortida d'alumnes.

El curs escolar començarà la setmana que ve a Cassà de la Selva amb la novetat de dos camins escolars segurs als carrers Xavier

Carbó, Germà Agustí i Estació, les vies que connecten directament amb l'escola Aldric i el col·legi La Salle. Durant aquest estiu s'han fet actuacions per habilitar aquests itineraris que permetran que la mainada es desplaci a l'escola còmodament i de manera autònoma. Aquesta setmana s'estan acabant els darrers detalls com la senyalització vertical per tal que dilluns estigui tot a punt. 

Els nous camins escolars segurs de Cassà busquen augmentar l'autonomia dels infants i promoure hàbits cívics, fomentar i donar preferència als mitjans de transport menys contaminants, reduir els desplaçaments en vehicle privat per minimitzar els seus impactes i millorar la seguretat viària, concretament dels alumnes, tal com ha explicat el regidor de Mobilitat, Emili Mató.
En tots els casos s'ha adequat un lateral dels carrers amb jardineres i amb un espai reservat exclusivament als vianants i a les bicicletes que passin de pujada per aquestes vies, s'ha posat senyalització especial per donar visibilitat als camins i s'han reubicat els contenidors i alguns aparcaments.

En el cas del carrer Xavier Carbó, també s'ha modificat el sentit de la circulació que ha passat a ser només de baixada i s'han fet diversos passos elevats per millorar la seguretat dels vianants a la cruïlla entre el carrer Xavier Carbó i el carrer Progrés i a davant de l'escola Aldric. També s'han fet dues actuacions per reduir els accidents a l'encreuament anteriorment mencionat i millorar la visibilitat a la cruïlla del carrer Xavier Carbó amb el passeig Ferrocarril.

Per protegir la seguretat dels vianants i aconseguir que els vehicles redueixin la velocitat també s'ha pintat un pas de zebra ample que connecta la plaça Sant Pere fins al carrer Germà Agustí.

Els espais de 'Petó i adéu'

En el cas del camí escolar que connecta amb el col·legi La Salle s'han habilitat 5 punts de 'Petó i adéu', utilitzats a altres països sota la nomenclatura 'Kiss & Go', uns espais d'aturada d'un màxim de 2 minuts per a vehicles motoritzats que serveixen per descarregar la mainada a les hores d'entrada i/o sortida del centre escolar. Aquests espais d'aturada especials connecten directament amb el camí escolar segur i permeten que els infants arribin a la porta de l'escola de forma segura. El regidor de Mobilitat, Emili Mató, ha destacat que aquests espais pretenen que les famílies no s'aturin davant del centre escolar i provoquin retencions innecessàries al carrer Germà Agustí. Aquests espais d'aturada, senyalitzats de color verd, funcionaran com a aparcaments normals a les hores que no siguin d'entrada i/o sortida del centre escolar o en període de vacances.

L'Ajuntament anima totes les famílies i els ciutadans a utilitzar els camins escolars segurs. Per fer-ho editarà un material que repartirà a tots els alumnes de l'escola Aldric i el col·legi La Salle i enviarà una carta a totes les famílies d'aquests centres.
Les actuacions dels camins escolars segurs s'han dut a terme després de diverses trobades amb les associacions de famílies de les escoles, els centres escolars i els veïns de les vies afectades.

Imatges adjuntades: El camí escolar segur del carrer Germà Agustí, el camí escolar segur del carrer Xavier Carbó i el senyal de les zones d'aturada de Petó i Adéu.


1473235201El cami escolar segur del carrer Germa Agusti 1.jpg
1473235202El cami escolar segur del carrer Germa Agusti 2.jpg
1473235202El cami escolar segur del carrer Germa Agusti 3.jpg
1473235202El cami escolar segur del carrer Xavier Carbo 1 .jpg
1473235202El cami escolar segur del carrer Xavier Carbo 2.jpg
1473235202El senyal de les zones d'aturada de Peto i Adeu.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version