Canal Ajuntament

Blanes. 500 jugadors de bàsquet de Special Olympics demostren les seves capacitats al Campionat de Catalunya a Blanes

La Ciutat Esportiva Blanes va acollir ahir equips de 33 entitats d’arreu del país que fomenten la pràctica esportiva entre les persones amb discapacitat intel·lectual com a via d’integració social. Enguany al campionat s’han consolidat les proves adaptades per equip, adreçades a persones amb una discapacitat severa 

 

Blanes ha tornat a ser per segon any consecutiu la capital del bàsquet en esport adaptat després que aquest passat diumenge 17 de març va acollir el 22è Campionat de Catalunya de Bàsquet Special Olympics-ACELL.

L’esdeveniment esportiu va aplegar a Blanes mig miler de jugadors i jugadores d’arreu del país. En aquest sentit, Xènia Galtés, del club ACIDH, explicava ahir: El bàsquet és la meva vida. M'imagino que sóc una jugadora del Barça. La Xènia ha estat un dels 470 esportistes que van participar al torneig, que ha aplegat 32 equips d’arreu de Catalunya, així com 1 de Special Olympics Andorra.

Per la seva banda, el president de Special Olympics Catalunya, Jordi Durà, explicava ahir: “Volem agrair el suport de l’Ajuntament de Blanes que ens acull any rere any. Abans, a l’antic paveló i, ara, en aquesta magnífica instal·lació. La veritat és que cada vegada que venim ens sentim com a casa”.  

El campionat ha comptat també amb la implicació de les entitats del territori, com els amfitrions, el Club Esportiu El Vilar: “Hem tingut la sort de tenir la complicitat d'El Vilar que ens ha ajudat en la logística a través dels voluntaris i també del Club de Bàsquet Tordera. Pràcticament un 80% dels seus jugadors han estat a les taules”, remarcava també ahir Manel Algeciras, director esportiu de la Federació ACELL. En aquest sentit, Jordi Zurita, jugador de bàsquet d’El Vilar, destacava ahir: ”A part que s'ha celebrat al meu poble, el campionat és interessant perquè vénen equips de tot arreu. Mare meva, aquesta pista la coneixem perquè és on entrenem cada dimarts i dijous”.  

El bàsquet és una de les 16 disciplines esportives que Special Olympics Catalunya i la Federació ACELL (Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics) promouen durant tot l'any i una de les que més esportistes arrossega. De fet, aquest és un dels campionats amb més participació. Per a Algeciras, "El bàsquet dóna l'opció a homes i dones a jugar d'igual a igual. Per això, és un dels pocs esports que ens permet tenir una divisió femenina".

El torneig també ha inclòs proves adaptades per a persones amb una discapacitat severa com les que es disputen en parelles i que, enguany, s'han consolidat dins del campionat. Álvaro Terreros, tècnic de la Federació ACELL, explicava respecte aquesta qüestió: ”Es tracta de fer visibles les seves capacitats i no les discapacitats. Aquestes proves -on hi ha bots, llançaments i driblings són les més semblants al joc real del bàsquet i tenen l'afegit, a diferència de les proves adaptades individuals, que hi ha el component de la rivalitat perquè tots juguen contra tots. És com si fos una lligueta de bàsquet, però adaptada a les seves necessitats".

El XXII Campionat de Catalunya de Bàsquet Special Olympics-ACELL es va disputar ahir diumenge des de les 10 del matí a la Ciutat Esportiva Blanes i va finalitzar amb el lliurament de trofeus que es va fer a la tarda. 

 

 

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes 

Eva Palau –608 880 002  i  972 35 17 17 

Adjuntem fotografies del Campionat 

Autors Imatges: Special Olympics-ACELL 

 

 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version