Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners impulsa el Projecte Educatiu de Ciutat (PEC)

L’objectiu és conèixer de forma acurada el paper de la ciutat, les seves organitzacions i grups en els processos educatius i dels seus habitants, amb la finalitat de plantejar d’una manera progressiva accions encaminades a la seva millora

 

Fa uns anys, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va signar la Carta de Ciutats Educadores i, amb aquesta acció, va optar per entendre l’educació com un procés integral que ha d’implicar a tota la ciutadania en qualsevol lloc o en qualsevol moment del seu cicle vital. L’educació va més enllà de l’escola i s’entén que qualsevol ciutadà o ciutadana està permanentment en disposició de donar i rebre impulsos educatius. 

El PEC definirà quines són les prioritats educatives de Santa Coloma de Farners i identificarà quins principis, quins objectius, quines metodologies i quins programes hauran de guiar l’acció educativa del municipi. 

La voluntat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners és que la confecció del PEC sigui un procés obert a totes les entitats i associacions, als centres educatius, als centres de salut, a les famílies o altres institucions. Es convidarà a prendre-hi part de manera corresponsable per tal d’aconseguir un consens en allò que avui existeix i, sobretot, en el plantejament per millorar-ho amb accions concretes pel futur immediat. En definitiva, el PEC vol ser una eina que impliqui als ciutadans i ciutadanes en els processos d’aprenentatge i transmissió de valors. De la mateixa manera, serà el projecte que traçarà les línies d’acció i les estratègies que serviran per fer front als nous reptes de la societat canviant en la que estem immersos. 

El ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha aprovat per unanimitat iniciar el procés de confecció del PEC, que serà un instrument de reflexió, debat i compromís per promoure un model educatiu que permeti redefinir la ciutat i les seves organitzacions des d’un punt de vista educatiu. 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version