Canal Ajuntament

Banyoles. Un senyal informatiu indica als conductors la velocitat dels seus vehicles a Banyoles

L’Ajuntament de Banyoles no vol baixar la guàrdia pel que fa la seguretat vial a la ciutat. Com des dels darrers anys ha manifestat, i actuat, el consistori banyolí actua de manera conscienciadora per tal que els banyolins i banyolines siguin responsables dels perills que significa circular ràpid per les ciutats. Com a mesura clarament pedagògica l’Ajuntament de Banyoles ha comprat per 4.000 euros (IVA inclòs) un senyal informatiu de velocitat i sistema de control de transit amb tecnologia radar que mesura la velocitat dels vehicles. Calcula la velocitat, no en el moment de passar per sota al planell, sinó a uns 100 metres de distància.  

Així doncs, des d’aquest dijous el carrer Llibertat, a l’altura del l’escola de la Vila, en direcció sud tots els vehicles i vianants podran veure a quina velocitat circulen els vehicles. Fins a 45 quilòmetres a l’hora el número serà en verd, fins a 50 quilòmetres a l’hora en taronja i partir de 50 quilòmetres a l’hora en vermell, ja que serà una velocitat que supera el límit de velocitat. S’ha instal·lat en aquest punt per conscienciar de no córrer en un tram on hi ha entrada i sortida de nens i nenes de l’escola en diferents hores del dia. Periòdicament s’anirà col·locant a diferents llocs de la ciutat. 

Com a mesura pedagògica aquest senyal informatiu de velocitat no sancionarà ni identificarà les matrícules dels cotxes. Tanmateix, si que emmagatzema dades com ara el número de cotxes que circulen per la via, quins dies, quines hores, i a quina velocitat circulen. Per tant, es podrà anar analitzant la mobilitat a la ciutat i el comportaments dels conductors, per prendre decisions en un futur. Per les experiències en altres indrets aquest senyal informatiu de velocitat provoca la reducció de la velocitat. 

El regidor de Via pública, Mobilitat i Seguretat , Lluís Costabella, ha manifestat que “es tracta de conscienciar per millorar encara més la seguretat vial, i sense sancionar, sense recaptar als banyolins i banyolines, confiant en la seva actitud”.

 
 
 
Imatge: Ajuntament de Banyoles 
 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version