Canal Ajuntament

Platja d'Aro. Castell-Platja d'Aro commemora el dia internacional de les dones del 4 al 8 de març amb xerrades, conferències i la celebració festiva de la jornada

Simultàniament el PIJ organitza el concurs Dones imprescindibles mitjançant el seu facebook

El divendres 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones. En motiu de la jornada, la regidoria de benestar social i el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, amb la col•laboració de diverses associacions del municipi i el suport de l’Institut Català de les Dones, ha programat diverses activitats en cinc dies amb el lema Dóna’t. Hi haurà xerrades, un concurs a facebook, lectura del manifest de la diada, el reconeixement públic a diverses dones del municipi mitjançant votació popular, la dinamització de l’arbre dels desitjos, una representació teatral, i un berenar-sopar amb les aportacions dels assistents.

Les activitats s’iniciaran el dilluns 4 de març de 16.30 a 18 h al Centre Cívic Vicenç Bou amb la xerrada Conèixer-nos per estimar-nos a càrrec de Lídia Estrach, professora de Ioga i professional del renaixement. El dimarts 5 de març a les 19 h la Biblioteca Mercè Rodoreda acollirà la conferència La reforma laboral interior, a càrrec de Manuel Atienza i Manuel Rodríguez del blog felicidadlaboral.com. La resta d’activitats seran al Centre Cívic Vicenç Bou: el dimecres 6 de març a les 19 h amb la xerrada La harmonia a la família i les lleis de l’amor a càrrec de la psicòloga Maria Velichko; i el dijous 7 de març de 18 a 20 h amb Patis del Món: compartim el pati, una trobada amb la participació del col•lectiu participant de la Plaça del Món per pintar, xerrar i compartir. 

El divendres 8 de març les activitats començaran a les 17.30 h amb el reconeixement a diverses dones del municipi que per diferents motius – trajectòria vital o professional, implicació amb el municipi, projectes solidaris, col•laboració amb moviments associatius o actitud - han trencat amb esquemes, estereotips i mapes mentals. Les homenatjades sorgiran de la votació popular que s’ha realitzat durant deu dies tot disposant butlletes i urnes a les diferents dependències municipals. Tot seguit es farà la lectura del manifest de la diada, a les 18.30 h la dinamització de l’arbre dels desitjos sobre la igualtat, i a les 19 h cabaret - teatre amb La Cenicienta  a càrrec de la clown Mercè Cando. Com a cloenda es podrà gaudir d’un berenar-sopar amb les aportacions dels mateixos assistents a l’acte. Simultàniament, del 25 de febrer al 18 de març el Punt d’Informació Juvenil organitza un concurs a facebook amb el títol Dones imprescindibles per expressar quina dona és per a cadascú la més important de la història.

El Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones (SIAD) de Castell–Platja d’Aro, té com a objectiu potenciar la igualtat entre totes les dones i homes del municipi, així com donar atenció, informació i orientació en tots aquells temes d’interès per a les dones i assessorament a les entitats de dones del municipi sobre ajuts, subvencions i recursos. També participa en les celebracions del Dia de les Dones i del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Aquest conjunt de serveis i activitats s’emmarquen en el projecte de desenvolupament de polítiques actives que realitza el municipi per  fomentar la igualtat efectiva de drets i oportunitats entre homes i dones. 

 
 
 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version