Canal Ajuntament

Titulars
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
A+ A A-

Tossa de Mar. L’Ajuntament de Tossa s’ha d’explicar davant l’Oficina Antifrau de Catalunya per una denúncia sense proves de CiU

Antifrau ha demanat informació en relació a unes possibles irregularitats denunciades per CiU de Tossa relatives a l’execució d’unes obres als sectors de Can Vergonyós i Ca l’Agut. L’alcaldessa Gisela Saladich ha enviat avui mateix la informació pertinent a Antifrau i ha lamentat que “CiU parli massa sovint d’actuacions il·legals sense presentar proves”

 

Per una nova denúncia de CiU de Tossa, l’Oficina Antifrau de Catalunya, en data 18 de febrer de 2013, ha demanat informació a l’Ajuntament en relació a unes possibles irregularitats relatives a l’execució de les obres de la rotonda i urbanització dels sectors de Can Vergonyós i Ca l’Agut, dels anys 2006 i 2012.

La informació requerida, en primer lloc, fa referència a l’acreditació, mitjançant certificació municipal, del conjunt d’obres executades en la urbanització de Can Vergonyós a partir de l’exercici 2006 fins a l’actualitat, concretant la denominació dels diferents projectes, import dels mateixos, imputació pressupostària aplicada a cadascun d’ells de forma individualitzada i la relació de pagaments municipals efectuats per a cadascuna de les actuacions i exposant de forma explícita les quantitats que restin per pagar.

L’alcaldessa Gisela Saladich ha enviat avui mateix aquesta informació requerida a Antifrau, recordant que “CiU ja va denunciar a l’equip de govern de 2006 per aquest tema, denúncia que va ser desestimada tant per la Direcció General de Política Financera de la Generalitat, com per la Sindicatura de Comptes i pel Tribunal de Cuentas. Cap d’aquestes instàncies va veure responsabilitat en l’actuació municipal”.

En segon lloc, Antifrau també qüestiona el pagament de factures pendents a proveïdors, que CiU qualifica d’”il·legals”. L’alcaldessa deixa clar que les factures que l’Ajuntament va pagar en aplicació de l’article 2.1 del RDL 4/2012 eren totes “obligacions pendents de pagament, vençudes, líquides i exigibles amb anterioritat a l’1 de gener de 2012 derivades de contractes regulats per la legislació de contractes del sector públic”.

Finalment, Saladich lamenta que “CiU parli massa sovint d’actuacions il·legals sense presentar cap prova. Tira la pedra i difama, que alguna cosa queda. Una forma de fer política allunyada del tarannà de l’actual equip de govern”; i reitera “la col·laboració absoluta de l’Ajuntament amb els organismes de control de l’activitat administrativa per aclarir qualsevol dubte que es pugui plantejar sobre l’actuació municipal, actual i passada”.

 

Resposta de l'alcaldessa de Tossa de Mar, Gisela Saladrich, a l'Oficina Antifrau

En data 18 de febrer de 2013, l’Ajuntament de Tossa de Mar ha rebut informe raonat de l’Oficina Antifrau de Catalunya. L’informe raonat insta a l’Ajuntament perquè en exercici de les seves funcions de control i fiscalització interna de la gestió econòmica financera i pressupostària, investigui i inspeccioni els fets exposats mitjançant els corresponents òrgans, les possibles conductes oposades a la probitat, contràries als principis d’objectivitat i al principi de legalitat exposades en el present document, i informi a aquesta institució, en el termini de 30 dies dels resultats de la inspecció i investigació, així com sobre les mesures adoptades o bé, si escau, els motius que li impedeixen actuar d’acord amb les recomanacions i els recordatoris formulats.

L’informe raonat fa dues consideracions.

1. Sol·licita l’acreditació mitjançant certificació municipal, el conjunt d’obres executades en la urbanització de Can Vergonyós a partir de l’exercici 2006 fins a l’actualitat, concretant la denominació dels diferents projectes, import dels mateixos, imputació pressupostària aplicada a cadascun d’ells de forma individualitzada i la relació de pagaments municipals efectuats per a cadascuna de les actuacions i exposant de forma explícita les quantitats que restin per pagar a data de recepció del present document.

Respecte de les inversions corresponents a l’adequació del camí de ronda i de la urbanització Can Vergonyós que se citen, es un assumpte que es va sotmetre al Tribunal de Cuentas i que aquest va resoldre en data 6 de juliol de 2012.L’informe de fiscalització núm. 27/2010 de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, concretament del punt 2.3.3 al que es refereix l’escrit de l’Oficina Antifrau va ser objecte del “Procedimiento de reintegro por alcance núm.A127/2012” tramitat pel Tribunal de Cuentas, Sección de Enjuiciamiento, Departamento 1º, que va concloure amb l’Auto de 6 de juliol de 2012 que acorda “no procede la incoación de juicio en el presente procedimiento de reintegro por alcance”. S’adjunta còpia de les actuacions.

En quan a les obres de Can Vergonyós, s’adjunta certificació del el conjunt d’obres executades en la urbanització de Can Vergonyós a partir de l’exercici 2006 fins a l’actualitat, concretant la denominació dels diferents projectes, import dels mateixos, imputació pressupostària aplicada a cadascun d’ells de forma individualitzada i la relació de pagaments municipals efectuats per a cadascuna de les actuacions i exposant de forma explícita les quantitats que restin per pagar a data de recepció del present document.

2. Sol·licita concretar si de l’escrit de contesta a la sol·licitud amb registre d’entrada municipal 1949, emes en data 4/05/2012 i registre de sortida municipal 559 de 8/05/5012, en el què es comunica la denegació d’iniciar cap expedient de revisió d’ofici i/o reintegrament com a resultat de les obres a la Rotonda GI-681, Mas Agut i Can Vergonyós s’han derivat ulteriors actes municipals o recursos en via administrativa o jurisdiccional relatius a la no prossecució de l’expedient inicial mitjançant el decret d’alcaldia de data 19/05/2011. En el supòsit que s’haguessin incoat informi’s del resultat dels mateixos i les possibles conseqüències de qualsevol ordre que s’haguessin pogut generar.

En primer lloc una precisió. L’escrit de contesta a la sol·licitud amb registre d’entrada municipal 1949, emes en data 4/05/2012 i registre de sortida municipal 559 de 8/05/5012, no es comunica la denegació d’iniciar cap expedient de revisió d’ofici i/o reintegrament com a resultat de les obres a la Rotonda GI-681, Mas Agut i Can Vergonyós, sinó que s’indica que “La Sindicatura de Comptes, no ha declarat cap responsabilitat derivada de les actuacions SCC-9-1/2009, així que en compliment del Decret de 19 de maig de 2011, no podem iniciar cap expedient de revisió d'ofici i/o reintegrament”.

El Decret de 19 de maig de 2011 deia textualment “PRIMER.-Disposar la incoació dels expedients de revisió d’ofici i/o reintegrament que correspongui per a la reparació els danys a la hisenda municipal que la Sindicatura pugui declarar a les actuacions SCC-9-1/2009. SEGON.-Ordenar al Secretari que practiqui les notificacions escaients a totes aquelles persones que tinguin la condició d’interessats en aquests expedients, pel cas que la Sindicatura declari l’existència de danys a la hisenda municipal en relació a les diverses anomalies de la gestió econòmica que està investigant.”

Si Sindicatura no ha declarat cap reparació de danys a la hisenda municipal a les actuacions SCC-9-1/2009, no es pot iniciar cap expedient. L’expedient nos’ha tancat.

Restant a la seva disposició per a qualsevol aclariment,

 

Atentament, 

 

Gisela Saladich i Pares

Alcaldessa

Tossa de Mar, 26 de febrer de 2013

 


Ajuntaments i Municipis de Catalunya Ajuntament Municipi

Ajuntament Girona, Ajuntament Figueres, Ajuntament Blanes, Ajuntament Lloret de Mar, Ajuntament Olot, Ajuntament Salt, Ajuntament San Feliu de Guíxols, Ajuntament Roses, Ajuntament Banyoles, Ajuntament Palafrugell, Ajuntament Palamós, Ajuntament Llagostera Ajuntaments Gironès, Ajuntaments Pla de l'Estany, Ajuntaments La Selva, Ajuntaments Baix Empordà, Ajuntaments Alt Empordà, Ajuntaments Garrotxa, Ajuntaments Ripollès, Ajuntaments Cerdanya, Ajuntaments Baix Llobregat, Ajuntaments Barcelonès, Ajuntaments Vallès Oriental, Ajuntaments Vallès Occidental, Ajuntaments Barcelona, Ajuntaments Lleida, Ajuntaments Tarragona, Notícies, Notícies Girona, Notícies Barcelona, Notícies Figueres, Notícies Lleida, Notícies Tarragona, Notícies Blanes, Notícies Olot, Notícies Roses, Notícies Llagostera, Notícies diputació, Notícies municipals, Notícies alcaldes, Notícies regidors, Notícies municipis, Notícies pobles, informació municipal, informació política, informació electoral, informació local, informació provincial, informació regional, informació alcaldes, informació regidors, informació consistorial, informació Girona, informació Barcelona, informació Tarragona, informació Lleida, informació gironès, informació comarcal, Barcelona alcaldes, Barcelona regidores , Barcelona municipis, Barcelona municipi, Barcelona Diputació, Barcelona comarca, Barcelona consistori, Barcelona ple, Barcelona eleccions, Barcelona notes premsa, Barcelona polítics, Barcelona polític, Barcelona consell comarcal, Barcelona consellers, Barcelona poblacions, Barcelona ciutat, Girona alcaldes, Girona regidores, Girona municipis, Girona municipi, Girona Diputació, Girona comarca, Girona consistori, Girona ple, Girona eleccions, Girona notes premsa, Girona polítics, Girona polític, Girona consell comarcal, Girona diputats, Girona consellers, Girona demarcació, Girona poblacions, Girona ciutat, Lleida alcaldes, Lleida regidores, Lleida municipis, Lleida municipi, Lleida Diputació, Lleida comarca, Lleida consistori, Lleida ple, Lleida eleccions, Lleida notes premsa, Lleida polítics, Lleida polític, Lleida consell comarcal, Lleida diputats, Lleida consellers, Lleida demarcació, Lleida poblacions, Lleida ciutat, Tarragona alcaldes, Tarragona regidores, Tarragona municipis, Tarragona municipi, Tarragona Diputació, Tarragona comarca, Tarragona consistori, Tarragona ple, Tarragona eleccions, Tarragona notes premsa, Tarragona polítics, Tarragona polític, Tarragona consell comarcal, Tarragona diputats, Tarragona consellers, Tarragona demarcació, Tarragona poblacions, Tarragona ciutat, Ajuntament Platja d'Aro, Ajuntament Begur, Ajuntament Llambilles, Ajuntament Quart, Ajuntament Corçà, Ajuntaments barcelonins, Ajuntaments catalans, ajuntaments Catalunya, ajuntaments comarcals, ajuntaments independents, notícies actualitat, notícies d'interès, notícies premsa, notícies diàries, notícies agencia, informació actualitat, informació premsa, informació diària, informació d'interès, informació última hora, Ajuntament Albiol, Albons, Alcanar, Alcanó, Alcarràs, Alcoletge, Alcover, Aldea| Aldover, Aleixar, Alella, Alfara de Carles, Alfarràs, Alfés, Alforja, Algerri, Alguaire, Alins, Alió Almacelles, Almatret, Almenar, Almoster, Alòs de Balaguer, Alp, Alpens, Alpicat, Alt Àneu, Altafulla, Notícies Amer, Ametlla de Mar, l' Ametlla Vallès, Ampolla, Amposta, Anglès, Anglesola, Arbeca, Arboç, Arbolí, Arbúcies, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argelaguer, Argençola, Argentera, Argentona, Armentera, Arnes, Arres, Arsèguel, Artés, Artesa de Lleida, Artesa de Segre, Ascó, Aspa, Avellanes i a Linya, les Avià, Avinyó, Avinyonet de Puigventós, Avinyonet Penedès, Badalona, Badia Vallès, Bagà, Baix Pallars, Balaguer, Balenyà, Balsareny, Banyeres Penedès, Banyoles, Barbens, Barberà de la Conca, Barberà Vallès, Barcelona, Baronia de Rialb, Bàscara, Bassella, Batea, Bausen, Begues, Begur, Belianes, Bell-lloc d'Urgell, Bellaguarda, Bellcaire d'Empordà

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409