Canal Ajuntament

Girona. Les biblioteques municipals de Girona amplien l’horari d’obertura al públic

·         A partir del 4 de març, aquests equipaments obriran els dilluns el matí i avançaran l’horari d’obertura cada dia a les 10 h

A partir del 4 de març les biblioteques municipals de Girona amplien els horaris d’obertura al públic. L’augment significa un creixement de les hores d’atenció al públic d’entre un 19% i un 35% segons la biblioteca. Els canvis més substancials que es produiran són els següents: totes les biblioteques municipals obriran, també, els dilluns al matí; totes les biblioteques municipals avançaran l’obertura a les 10 h (fins ara obrien a les 11 h); les biblioteques de més afluència, com són la Biblioteca Ernest Lluch i la Biblioteca Salvador Allende, obriran ininterrompudament de 10 a 20 h, i el servei de préstec estarà obert fins al tancament de les biblioteques, a les 20 h.

Les biblioteques més usades incrementen més l’horari en front de les de menys afluència ciutadana, cosa que permet que unes es reforcin amb les altres.

L’ampliació d’horaris ha estat una demanda constant per part de les persones usuàries de les biblioteques i els seus comentaris han estat el principal motiu d’aquest canvi. Tot i que aquests s’han anat ampliant en la mesura que s’ha anat disposant de més recursos humans, el creixement actual és el més substancial que s’ha fet en els 15 anys de funcionament del Servei Municipal de Biblioteques. En un context de crisi com l’actual, tots els esforços es concentren a poder oferir serveis bàsics, gratuïts i de qualitat, que garanteixin a la ciutadania l’accés a la cultura, el coneixement i la informació. 

Aquesta millora ha estat possible sobretot gràcies a l’esforç i l’adaptació del personal del Servei i també a la implantació d’un nou model d’organització interna que ha permès treure un millor rendiment dels recursos.

També s’ha tingut en compte que obrint els dilluns al matí es compensa el fet que és l’únic matí que la Biblioteca Pública de Girona no obre i, així, a partir d’ara sempre hi haurà biblioteques obertes a la ciutat de dilluns a dissabte.

 

 Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version