Canal Ajuntament

Tossa de Mar. Més de 1.000 persones participaran a la Rua de Carnaval de Tossa del proper dissabte

Hi haurà colles de 8 municipis (Tossa, Lloret, Campllong, Sant Feliu de Guíxols, Vidreres, Llagostera, Mollet del Vallés i Tordera) i prop de 4.500 euros en premis. S’espera una rua de màxim nivell, després que les colles de Tossa hagin tornat a guanyar els principals premis en carrosses i comparses dels carnavals de les poblacions veïnes

 

Més de 1.000 persones –concretament, 1.032- participaran el proper dissabte 23 de febrer a partir de les 18:00h. a l’espectacular rua de Tossa de Mar, la “Ressaca del Carnaval”. 

Enguany, la rua torna a ser molt esperada perquè les colles de Tossa han tornat a aconseguir els principals premis en carrosses i comparses en els carnavals de les poblacions veïnes de la Selva Marítima i l’Alt Maresme. La regidora de Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, afirma que “Tossa és una de les poblacions de la zona on hi ha més nivell en les colles de Carnaval. Els resultats en les diferents rues així ho avalen. Per aquest motiu, volem agraïr a totes les colles locals la seva participació arreu i fer que tothom parli de Tossa”. Des de l’Ajuntament es felicita a totes les colles per la bona promoció que fan de la població. 

La rua de Carnaval de Tossa del proper dissabte estarà formada per 7 carrosses que aplegaran 528 persones; 7 comparses amb 501 persones; i 3 persones en la categoria individual. En total, 1.032 persones de 8 municipis (Tossa, Lloret, Campllong, Sant Feliu de Guíxols, Vidreres, Llagostera, Mollet del Vallés i Tordera). El recorregut de la rua serà: Rambla Joan Maragall, Av. Ferran Agulló i Av. Catalunya direcció zona esportiva - pavelló. La rua s’acabarà davant el parc de bombers. Després del gran èxit de la primera edició, també es farà el concurs de balls al pavelló municipal. Finalment, hi haurà ball fi de festa amb l’entrega de premis. En total, enguany hi haurà prop de 4.500 euros en premis. 

 

Finalització dels Carnavals de la Costa Brava Sud

Cal recordar que, enguany, els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa han tornat a promocionar conjuntament els carnavals dels tres municipis i, en especial, les desfilades de carrosses i comparses. 

En aquest sentit, s’ha creat una línia creativa i una campanya de publicitat conjunta i s’han coordinat els horaris a fi que permetin la màxima afluència de públic i de colles participants. 

Amb aquesta acció es vol aprofitar el potencial d’aquesta unitat territorial formada per Blanes, Lloret i Tossa, amb una població total que supera els 86.000 residents, els 1.500.000 turistes i que té una capacitat d’unes 70.000 places turístiques. I és que des de les tres poblacions es considera que els actes del Carnaval són una bona manera per donar a conèixer l’incomparable entorn de la Costa Brava Sud, així com els serveis d’allotjament, comerç i restauració que ofereixen els tres municipis.

 

Jornades gastronòmiques per Carnaval

D’altra banda, des de la regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tossa, i conjuntament amb l’Associació d’Hostaleria local  i els restaurants col·laboradors, s’han organitzat per segon any consecutiu les Jornades Gastronòmiques “El Carnaval i la Cuina del Bacallà”, que es portaran a terme fins al 17 de març.  

En aquestes jornades, els 11 restaurants que hi participen –Bahia, Can Bigotis, Can Carlus, Can Pini, Cuina de l’Àvia, L’Àncora, Las Rías, La Masia del Bahia, Maria Àngela, Marina, i Rincón de Galicia- oferiran menús lliures, des de 10 a 35 euros, on, com a única condició, un dels plats del menú haurà d’estar fet amb bacallà, un dels menjars més tradicionals d’aquesta època de l’any. 

La regidora MªÀngels Pujals recorda que “Tossa i la seva gastronomia són un referent amb el seu típic cim-i-tomba i tota la cuina tradicional tossenca” i afegeix que “aquestes noves jornades gastronòmiques són una gran oportunitat per passar uns dies a Tossa disfrutant de la seva gastronomia i dels diversos actes de carnaval que es fan”.

 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version