Canal Ajuntament

Blanes. Tret de Sortida dels Actes del Centenari del CD Blanes de Futbol

El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó; l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; i el president del CD Blanes, Isaias Salinas, encapçalen el Comitè d’Honor del Centenari 

 

La sala de plens de l’Ajuntament de Blanes va allotjar divendres passat 15 de febrer la constitució de la Comissió d’Honor que s’encarregarà d’organitzar els actes commemoratius del centenari del Club Deportiu Blanes de Futbol.

L’acte el van encapçalar el secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau; el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Antoni Guinó; l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; i el president del CD Blanes, Isaias Salinas, que són també els membres que copresideixen la Comissió d’Honor del Centenari. Igualment, van assistir a l’acte el representant territorial de l’Esport a Girona, Josep Pujols; el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos; el director general del Club Deportiu Blanes, Xavier Lozano; i el soci d’honor del CD Blanes, Albert Ros.

L’organització tècnica dels actes del centenari ha unit els esforços de diverses persones implicades amb l’entitat que, amb molta il·lusió, estan preparant els actes commemoratius del centenari del club que es compleix aquest 2013. Hi haurà quatre Comissions Tècniques: l’Esportiva, la Social, l’Econòmica i la General, que aplegaran en total una trentena de persones: exalcaldes de Blanes (Jordi Bacardit, Ma Dolors Oms, Fèlix Bota, Ramon Ramos i Josep Trias), membres de la junta directiva del CD Blanes, expresidents del CD Blanes i un regidor de cada partit polític amb representació municipal.

L’objectiu és que les diferents comissions vagin definint i organitzant els actes que se celebraran per commemorar els 100 anys del CD Blanes, uns actes que s’espera que comencin a tenir lloc a partir del mes d’abril. 

 

CD Blanes: l’entitat més veterana de la vila dedicada al futbol 

El CD Blanes va ser la primera entitat esportiva dedicada al futbol que es va fundar a Blanes, més concretament la primavera de l’any 1913. Des de llavors i fins ara el club ha promocionat l’esport base, des del qual han sortit grans jugadors, i ha competit amb el primer equip en diferents categories, entre elles la Tercera Divisió. 

L’entitat va sorgir per iniciativa d’un grup d’estiuejants que passaven les seves vacances a Blanes. La junta directiva inicial aplegava tant aficionats de l’Espanyol com del Barça, i això va donar peu a que s’hagués de fer una votació per decidir quins havien de ser els colors que havien de representar l’incipient club. Finalment els colors escollits van ser el blanc i el blau, que han acompanyat als diferents equips i aficionats al llarg de tots aquests anys per festejar els nombrosos èxits assolits. 

Un dels més destacats va ser la consecució de la Copa Catalunya –coneguda inicialment com la Copa Generalitat-  que el CD Blanes va guanyar l’any 1990 al camp del Palamós després de derrotar per 2 gols a 0 l’equip de la Unió Esportiva Gramenet. Aquesta destacada fita va coincidir amb una de les etapes més brillants viscudes a l’entitat, que se situa entre els anys 1985 i 1994. Va ser llavors quan els colors del Club Deportiu Blanes van lluir als camps de Tercera Divisió durant nou temporades consecutives. 

Més tard, el CD Blanes va tornar a reviure una altra època daurada durant les temporades del 2003 al 2006, quan es van aconseguir tres ascensos consecutius que van permetre al primer equip pujar des de Primera Territorial fins a Tercera Divisió. 

 

 

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes 

Eva Palau –608 880 002  i  972 35 17 17 

Adjuntem imatge dels membres que composen la comissió d’honor del Centenari del CD Blanes

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version