Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. Obertura de l’Any Espriu a Santa Coloma de Farners

La capital de la Selva dóna el tret de sortida a l’Any Espriu coincidint amb l’aniversari de la mort del poeta, dramaturg i novel·lista. Salvador Espriu, Fill Predilecte de la ciutat, va néixer a Santa Coloma de Farners l’any 1913 i va morir el 22 de febrer de 1985 a Barcelona 

 

El divendres 22 de febrer es farà un espectacle musical a l’Auditori Municipal. Es tracta del muntatge Fes que siguin segurs els ponts del diàleg, a càrrec de Maria Cinta i Jaume Nadal. El dissabte 23 de febrer, a les 11,30 h, es farà una ofrena floral davant de l’escultura de l’escultor Josep Maria Subirachs. Santa Coloma de Farners va dedicar aquesta escultura, situada a la plaça Farners, a Salvador Espriu en el primer aniversari de la seva mort. Després de l’ofrena floral, es farà un itinerari poètic pel centre urbà. A la tarda, a les 17:00 h, a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli, es presentarà l’opuscle sobre Espriu editat per El Procés i a continuació es farà una taula rodona sobre La vigència de Salvador Espriu, amb Joan Casas, Margarida Casacuberta i Jordi Galves. 

Amb l’obertura de l’Any Espriu, Santa Coloma farà una activitat mensual dedicada al seu Fill Predilecte. Durant aquest Any Espriu també es podrà veure a Santa Coloma l’exposició de l’artista Joan-Pere Viladecans que està inspirada en Salvador Espriu. Els centres escolars de la capital de la Selva també estan preparant un seguit d’activitats en motiu de l’Any Espriu. 

 

   


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version