Canal Ajuntament

Blanes. Més d’un centenar de persones participen a una xerrada sobre la Llei d’Estrangeria a Blanes

L’acte es va celebrar dimecres passat i estava especialment adreçat al col·lectiu d’immigrants del municipi amb l’objectiu d’informar i resoldre dubtes 

 

L’Àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes ha organitzat dues xerrades sobre temes relacionats amb la immigració, arran que la Comissió de Cooperació i Solidaritat del municipi ha detectat diversos dubtes que afecten especialment els ciutadans d’origen estranger.  

La primera xerrada, presentada amb el títol La Llei d’Estrangeria, novetats i recomanacions, va tenir lloc dimecres passat a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal i va comptar amb l’assistència de més d’un centenar de persones, majoritàriament immigrants d’origen africà. Els seus ponents van ser l’advocada Anna Serra, responsable del Servei d’Acollida a Immigrants i Refugiats de Creu Roja, i Lluís Puigdemont, de Càritas, acompanyats pel regidor de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos.  

L’objectiu de la xerrada va ser exposar els aspectes més rellevants de la normativa d’estrangeria, especialment els que tenen a veure amb les renovacions dels permisos, les vies de regularització existents actualment, així com els supòsits d’extinció de les targetes. Un altre tema que es va tractar va ser la qüestió de les sortides del territori espanyol que fan els immigrants, ja que això pot afectar directament al cobrament de prestacions públiques.  

En aquest sentit, es va informar al públic assistent que un dels motius d’extinció per a l’autorització de residència temporal o de treball és que es viatgi a l’estranger durant un temps que excedeixi el què està permès en relació a la temporalitat del tipus de permís de què es disposa. Per exemple, si la targeta temporal de residència és d’un any, només es pot viatjar fora per un màxim de 6 mesos ja que, del contrari, es perd el permís.  

Respecte les prestacions econòmiques a percebre si s’està a l’atur, es va recordar a tots els assistents que un requisit indispensable per seguir cobrant-les és romandre en territori espanyol. També es va explicar que, anàlogament, si s’està cobrant una renda mínima d’inserció (PIRMI) no es pot traslladar la residència habitual fora de Catalunya, perquè pot significar l’extinció d’aquesta prestació. En aquest darrer cas es va recomanar comunicar aquest canvi perquè, del contrari, quan es detecti l’administració fa tornar el què s’ha cobrat i/o es pot retirar aquest ajut al beneficiari.  

La segona xerrada del cicle que s’ha organitzat s’ha programat per a la setmana vinent i, en aquest cas, tractarà sobre quin tipus de procediments hi ha per demanar asil, centrant les explicacions més en concret sobre el cas de Mali. L’acte s’ha pensant especialment en els ciutadans de Mali ja que, a causa del conflicte armat que hi ha en aquest país, han sorgit molts dubtes respecte al procés de protecció internacional que està vigent actualment a l’estat espanyol per poder demanar asil pels familiars que hi ha a la zona en guerra.  

La conferència, que es presenta sota el títol El procediment d’asil: el cas de Mali, tindrà lloc el dimecres 20 de febrer a les 7 de la tarda, de nou a la sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal de Blanes, i anirà a càrrec d’Anna Serra Gironès, advocada i responsable del Servei d’Acollida a Immigrants i Refugiats de Creu Roja.

 

 

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes 

Eva Palau –608 880 002  i  972 35 17 17 

Adjuntem imatges de la xerrada sobre la Llei d’Estrangeria que es va fer dimecres passat 13 de febrer a la Biblioteca Comarcal

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version