Canal Ajuntament

Roses. Nou projecte de millora urbanística a la plaça Catalunya

Ahir al matí es van iniciar a Roses les obres de millora de part de la plaça Catalunya, concretament de l’espai de 780 m2 que es troba en el vèrtex del carrer Josep Cervera. L’objecte del projecte és el d’eliminar barreres arquitectòniques i visuals, facilitar l’accessibilitat al seu interior i millorar la seva visió com un espai únic davant de mar, sense obstacles, enllaçant amb l’avinguda de Rhode i el Passeig de Mar.

Les obres iniciades comporten l’enderroc de la plataforma situada a la vessant nord-oest de la plaça, a fi de donar uniformitat i coherència a l’espai i situar-lo en una mateixa rasant a la de les dues voreres adjacents, tant a la banda de mar, Avinguda de Rhode, com a la banda de muntanya. Per salvar els desnivells respecte a la resta de la plaça, es refaran els esglaons existents i es complementaran amb una rampa. L’actuació permetrà així, a més d’una visió més oberta i estètica del conjunt, una millor accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda i vianants en general.
El projecte contempla també la reubicació del menhir commemoratiu existent, així com la renovació de la recollida d’aigua de pluja, que augmentarà la seva capacitat d’evacuació. L’obra ha estat adjudicada a una empresa local i compta amb un pressupost de 43.000€.
Aquest projecte s’afegeix a les darreres actuacions urbanístiques a la plaça Catalunya, consistents en la renovació del paviment del sauló de l’espai central de la plaça i a l’ampliació i millora d’un tram de 104 metres lineals de la vorera davant l’ajuntament, entre els carrers Doctor Pi i Sunyer i del Pou, la qual ha suposat una gran millora d’accessibilitat i connectivitat amb l’àrea de vianants del centre de la Vila. 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version