Canal Ajuntament

Banyoles. Comencen un programa per aturats de llarga durada de Banyoles i el Pla de l’Estany

Aquest dimarts al matí la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Joana Vilà, i conseller d'Empresa i Ocupació del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Josep Massanella, han presentat un novedós programa per aturats de llarga durada que implementaran el consistori banyolí i el Consell Comarcal del Pla de l’Estany.


És un projecte innovador subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que permetrà a persones que es troben en situació d’atur de llarga durada (amb un mínim de 12 mesos ininterrompudament) es formin durant un temps en un àmbit concret. Es tracta de persones que, a més, han esgotat, i per tant no cobren, cap tipus de prestació ni subsidi a excepció de la renda mínima d’inserció i del Plan Prepara. 

Del març al juny del 2013 es formaran en cultura comercial i orientació en el mercat de treball, atenció al client, utilització d’eines ofimàtiques, entre d’altres. Posteriorment podran adquirir experiència professional durant un mínim de 6 mesos (no inferior a 25 hores setmanals) en empreses o entitats socials sense ànim de lucre des del juny al desembre del 2013. En aquest cas, l’empresa o entitat que participi al projecte rebrà una subvenció del SOC per a la contractació de les persones participants amb el clar objectiu de facilitar-los la inserció, de nou, en el mercat laboral. 

Al Pla de l’Estany hi ha 157 persones aturades de llarga durada registrades a l’Oficina de treball del SOC i que no cobren cap tipus de prestació ni subsidi a excepció de la renda mínima d’inserció i del Plan Prepara. Els 157 estaven convocats a la sessió informativa del programa però es van presentar un total de 54 persones. D'aquestes persones, que estiguessin interessades, que complissin tots els requisits exigits per l'ordre, que com a mínim tinguin competències de lectoescriptura, en van passar durant el procés de selecció un total de 28. D’aquests en van sortir els 20 seleccionats del Pla de l’Estany previstos al programa. Tots ja havien treballat i la majoria tenen una formació alta.

Tant la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de l’Ajuntament de Banyoles, Joana Vilà, com el conseller d'Empresa i Ocupació del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Josep Massanella, han insistit en demanar la col·laboració de les empreses de Banyoles i del Pla de l’Estany en el projecte ja que són imprescindibles per al seu desenvolupament. Precisament, totes les empreses interessades seran ajudades per part de l’àrea de Promoció econòmica de l’Ajuntament de Banyoles en els tràmits per a participar-hi. El SOC subvencionarà l’import corresponent al salari líquid del participant amb un màxim del salari mínim interprofessional. 

Es vol aconseguir que el màxim d’empreses i entitats del territori participin al programa i contractin als participants en el projecte per posar a la pràctica la formació i qualificació per a desenvolupar les tasques d’atenció al client. 

L’objectiu de l’Ajuntament de Banyoles i del Consell Comarcal del Pla de l’Estany es formar persones en situació d’atur amb l’objectiu de que es puguin incorporar de nou al mercat de treball. Es formaran en un àmbit tant ampli com és l’atenció al client per permetre que puguin treballar en qualsevol sector econòmic. Segons les dues administracions es tracta d’un acte de corresponsabilitat de l’administració pública, però també del sector privat, per evitar que aquestes persones puguin patir, en un futur, risc d’exclusió laboral o fins i tot social.   

 
 
Imatge: Ajuntament de Banyoles 
 
 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version