Canal Ajuntament

Riudellots de la Selva. Riudellots de la Selva renova el segell infoparticipa encapçalant el rànquing de la comarca de la Selva

Per segona vegada consecutiva l'Ajuntament de Riudellots de la Selva rebrà el segell Infoparticipa que reconeix la qualitat de la informació que publica des del web www.riudellots.cat i el seu portal de la transparència.

Aquest dimecres 6 d'abril s'ha reunit el Consell Certificador del Segell Infoparticipa per aprovar els Guardons Infoparticipa 2015 que atorga des de l'any 2013 la Universitat Autònoma de Barcelona.

Amb el 92,31% de compliment, dels 52 indicadors avaluats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB, Riudellots de la Selva encapçala el llistat de municipis  de la comarca de la Selva amb la millor puntuació.

El regidor de Comunicació i Transparència de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés, ha explicat que 'des de l'Ajuntament s'ha fet un esforç important per seguir millorant la qualitat i sobretot per apropar la informació pública a la ciutadania i que es seguirà treballant en aquesta línia'.

És la segona vegada que Riudellots de la Selva és guardonat amb el Segell Infoparticipa. L'any passat el va rebre per primera vegada amb una puntuació del 90,24%.

L'acte de lliurament de guardons tindrà lloc el proper 20 d'abril al Born Centre Cultural de Barcelona en el marc d'una jornada sobre la transversalitat de la transparència organitzada conjuntament pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) i l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Sobre el segell Infoparticipa

El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB (LPCCP) als webs municipals que publiquen una informació que facilita que qualsevol ciutadana o ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d'una marca de qualitat que doni garanties de confiança i credibilitat a les ciutadanes i els ciutadans, i un incentiu pels responsables polítics i tècnics.

Fins ara, a Catalunya s'han celebrat 2 edicions corresponents als anys 2013 i 2014, i una a l'Aragó corresponent a 2014.

La 3a edició a Catalunya 2015, incorpora més indicadors adaptats a la Llei de Transparència així com també avaluacions als Consells Comarcals: 52 indicadors per als Ajuntaments i 49 per als Consells Comarcals. 

Podeu accedir a totes les avaluacions des de http://www.mapainfoparticipa.com/index/mapa/  

 


1460034005riudellots_infoparticipa.jpg


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version