Canal Ajuntament

Blanes. Operatiu per rescatar un avi caigut en un penya-segat a Blanes

La coordinació dels efectius de Protecció Civil, Policia Local i Bombers de la Generalitat, així com la col·laboració d’un ciutadà i del Club de Vela, va permetre que el rescat fos un èxit.

 

L’excel·lent treball en equip entre diversos efectius d’emergències i col·laboradors ha permès que el rescat d’un home de 71 anys que s’havia ferit mentre baixava per un penya-segat a Blanes fos un èxit. L’operatiu es va posar en marxa el passat dimecres 6 de febrer quan eren pels volts de les 4 de la tarda i es va alertar que un home estava malferit a un penya-segat, molt a prop de l’aigua, a una zona de Blanes anomenada Sa Llapissada. Es tracta d’una cala de difícil accés, tant per terra com per mar, situada entre Sant Francesc i Pinya de Rosa.  

Efectius de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes van intentar accedir per terra al lloc on estava el ferit però, donada la perillositat que suposava baixar pel penya-segat, van decidir acostar-se per mar per rescatar la víctima. L’home és Cándido R.S., de 71 anys i veí de Blanes, que havia marxat al matí per anar a pescar i, segons va explicar, quan estava intentant arribar arran de mar va relliscar, va caure i va fer-se mal en un dels turmells, quedant malferit i sense possibilitat de poder marxar pels seus mitjans. Per sort, l’avi duia un telèfon mòbil, que va utilitzar per alertar del què li havia passat.

A l’hora que es donava un preavís a Bombers de la Generalitat per alertar que possiblement necessitarien la seva col·laboració pel rescat, els efectius d’emergència de Blanes es van adreçar al Club de Vela per demanar la seva col·laboració, ja que l’embarcació que habitualment s’utilitza està en revisió de cara a la campanya d’estiu. L’entitat blanenca els va facilitar una llanxa semi-rígida (tipus Zodiac) amb la qual es van poder traslladar ràpidament.

A causa que la zona on es trobava el ferit també és de difícil accés per mar, el cap de Protecció Civil es va haver de llençar a l’aigua per poder arribar al costat de l’home nedant. Un cop allí, va comprovar que era necessari immobilitzar la víctima i traslladar-la a un centre sanitari per comprovar l’abast de la lesió, ja que presentava una inflamació que podia ser símptoma que bé tenia el turmell trencat o bé esquinçat.

Un cop arribats els efectius dels Bombers i, gràcies a la col·laboració d’un veí de Blanes –l’esportista i alpinista aficionat Fernando G.- es va fer arribar des de dalt del penya-segat fins arran de mar una cistella de rescats per transportar el ferit amb més seguretat.

Un cop van poder instal·lar l’avi dalt de l’embarcació, se’l va traslladar al port esportiu del Club de Vela Blanes, on ja s’hi estava esperant una ambulància del SEM de Suport Vital Bàsic. El vehicle d’emergències el va transportar fins a l’Hospital Comarcal de Blanes, on se’l va tractar de les seves ferides. L’operatiu de rescat es va donar per finalitzat quan eren, aproximadament, les 17’45h. 

 

 

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes 

Eva Palau – 608 880 002  i  972 35 17 17

Adjuntem imatge dels principals efectius que van intervenir en el rescat. 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version