Canal Ajuntament

Riudellots de la Selva. El president de la Generalitat de Catalunya inaugurarà el Foodlab de Riudellots de la Selva

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, inaugurarà el Foodlab de Riudellots de la Selva, segons ha confirmat l’alcaldessa d’aquesta població, Montserrat Roura. L’acte es durà a terme el proper divendres 8 de febrer a les cinc de la tarda. A més del màxim responsable del govern català, a l’acte es previst que hi assisteixin els alcaldes de les poblacions veïnes així com diversos representants de l’empresariat gironí.

 

El FoodLab, que va obrir les seves portes el passat mes de febrer, s’orienta a les empreses i a donar suport en el procés d’innovació, així com a connectar amb el món de la tecnologia, i a facilitar les fonts de finançament per als projectes. Així mateix, el FoodLab acompanyarà a l’empresari en el llançament al mercat de la seva iniciativa empresarial.  

El centre d’innovació gastronòmica industrial FoodLab s’ha impulsat amb la voluntat de convertir-se en un punt de trobada per a empreses catalanes del sector, per generar sinèrgies entre elles, desenvolupar nous projectes, nuclis d’innovació, think tanks, etc. Així mateix, pretén potenciar i desenvolupar el sector de l’alimentació i els seus sectors afins a la comarca de la Selva, i en concret a Riudellots de la Selva, com a indústria amb més pes al territori. Entre els objectius que pretén aquest centre hi ha el de facilitar i promoure la col·laboració entre empreses del sector en la introducció de noves tècniques i tecnologies innovadores en els seus negocis per augmentar així la competitivitat de les empreses del territori. 

El regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés, ha assenyalat que “amb el Foodlab es vol aconseguir la creació d’una xarxa de coneixement sobre innovació alimentària que es converteixi en un referent internacional, amb empresaris del sector de l’alimentació industrial, centres tecnològics, universitats, organismes públics/privats, indústria turística, experts en el mercat, cuiners, entre d’altres”. 

 

Un projecte ambiciós a la comarca de la Selva impulsat l’any 2007

A través del Pla d’Innovació de la Selva, realitzat l’any 2007, es van detectar potencialitats i fortaleses en l’àmbit de la indústria alimentària, la gastronomia i el turisme que podrien desenvolupar-se per crear una nova indústria, basada en l’excel·lència a l’alimentació. Així, els sectors de l’alimentació i del turisme són claus en l’economia de la comarca de La Selva, ho demostra el fet que el 50% del PIB i de l’ocupació generada a la comarca provenen d’aquests dos sectors.

Pel que fa a l’alimentació, actualment a La Selva hi ha més d’un centenar d’empreses del sector, que generen 1.550 milions d’euros de facturació i més de 4.700 llocs de treball a la comarca. 

Aquestes dades mostren el pes de l’alimentació i el turisme a La Selva. És per això que es va decidir impulsar el sector a la comarca a través del FoodLab, una iniciativa que ha estat molt ben rebuda pels professionals de la gastronomia industrial i del sector turístic. 

A més, cal destacar que Riudellots de la Selva és el municipi amb més concentració d’empreses càrnies de la comarca de la Selva, situades en un polígon industrial que genera més de 1.500 llocs de treball, i que compta amb una llarga i destacada trajectòria en aquest sector. 

El FoodLab es troba emplaçat a la Masia Can Rafel de Riudellots de la Selva, de titularitat municipal, situada al sector Ponent del polígon industrial del municipi, a tocar de l’autovia A-2, prop de l’autopista AP-7, de l’Eix Transversal i de l’Aeroport Girona-Costa Brava.

La masia s’ha rehabilitat especialment per acollir el FoodLab, amb un pressupost de 1.581.629,05 € en l’obra de rehabilitació. 

El projecte ha estat impulsat per l’Ajuntament de Riudellots de la Selva i el Consell Comarcal de la Selva, ha comptat amb el suport d’ACC1Ó i ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea.

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version