Canal Ajuntament

Platja d'Aro. La regidoria de Joventut organitza un curs intensiu de monitor/a d'activitats de lleure infantil i juvenil la propera Setmana Santa

La formació es farà al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro i les inscripcions ja estan obertes

La regidoria d’infància i joventut de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro organitza, del 22 de març al 13 d’abril, un Curs de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil, impartit per l’escola oficial d’educadors Escola l’Empordà i adreçat a majors de 18 anys. La modalitat del curs és intensiva de Setmana Santa per facilitar la possibilitat que s’hi puguin inscriure estudiants que durant aquestes dates lliuren de les seves obligacions acadèmiques. Les sessions seran al Centre Cívic Vicenç Bou de Platja d’Aro el 22 de març (de 18 a 20 h), i el 23, 25, 26, 27 i 28 de març i 6 d’abril (de 9 a 14 h i de 15.30 a 20.30 h). El cap de setmana 12 i 13 d’abril es completarà la formació amb una sortida en una casa de colònies (de divendres a les 16 h a dissabte a les 20 h).

Les inscripcions ja estan obertes i tenen un cost de 235 euros (inclou assegurança de responsabilitat civil i d’accident, accés a l’Aula Oberta i seguiment tutorial) més 35 euros addicionals per l’estada a la casa de colònies. Per als empadronades al municipi la quota serà reduïda de 220 euros i caldrà fer la matrícula de manera presencial al PIJ de Platja d’Aro. A partir de setembre d’aquest any 2013 entra en vigència del nou pla d’estudis, aquest curs tindrà un cost econòmic més elevat ja que s’ampliarà el nombre d’hores lectives i pràctiques, essent la validesa del títol la mateixa.

Les inscripcions es poden fer a la web de l’escola (www.emporda.org) o al Punt d’Informació Juvenil al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro (de dilluns a divendres de 17 a 20 h o dimarts i dijous de 10 a 13 h). Cal presentar full de dades i comprovant de pagament bancari, dues fotografies de carnet i còpia del DNI, NIE o passaport. Les sessions al centre cívic i a la casa de colònies corresponen a la part teòrica (100 hores) d’aquesta titulació oficial reconeguda per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, que posteriorment cal completar amb una fase de pràctiques (150 hores) i una memòria a l’entorn de les mateixes (25 hores). Un cop superat el procés formatiu s’obté el Diploma i el Carnet oficial de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil.

L’etapa lectiva del curs és la formació teòrica i pràctica i d’assistència presencial de l’alumne (serà obligatori realitzar un mínim del 85% de les hores lectives). La fase de pràctiques com a monitor dins d’un marc educatiu de lleure cal fer-la durant o un cop acabada l’etapa lectiva. Les pràctiques hauran de ser avaluades, supervisades i certificades pel director de l’activitat. L’Escola de l’Empordà disposa de convenis amb més de 50 llocs on poder realitzar les pràctiques, tot i que l’alumne també les podrà fer en qualsevol activitat d’educació en el lleure. Durant o desprès d’aquestes pràctiques l’alumne haurà de realitzar la memòria de pràctiques segons el model proporcionat per la pròpia Escola. 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version