Canal Ajuntament

Girona. L’alcalde trasllada a la ministra de Foment la necessitat de compensacions econòmiques als barris perjudicats per les obres del TAV

Dimarts l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va reunir-se a Madrid amb la ministra de Foment per tractar les obres de reposició de les zones afectades i plantejar altres qüestions com el pas subterrani per accedir a l'estació del TAV.

La ministra de Foment i l'alcalde de Girona van mantenir dimarts una trobada per posar al dia l'estat del projecte ferroviari i tractar de les obres de reposició de les zones afectades per l'execució del projecte. A la trobada, l'alcalde va traslladar a la ministra la necessitat de compensacions econòmiques destinades als barris directament perjudicats per les obres, així com de la celeritat de les reposicions per tal que la ciutat pugui recuperar la normalitat el més aviat millor.

Al costat d'aquestes demandes, l'alcalde va posar damunt la taula qüestions que són objecte de negociació amb Adif, com el pas subterrani per accedir a l'estació del TAV i que permetria eliminar el ‘finger’ que ara mateix serveix d'accés a l'estació provisional. Alhora, va plantejar la conveniència de crear passatges est-oest, el trasllat del magatzem d'Adif, les previsions relatives a l'estació d'autobusos i la posterior recuperació de la plaça d'Espanya.

A partir de la reunió es mantindran contactes regulars amb el ministeri amb la intenció que el procés de reposició i tornada a la normalitat es faci sense interrupcions, i amb un calendari precís.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version