Canal Ajuntament

Figueres. Dispositiu municipal per a les baixes temperatures

Els Serveis socials de l’Ajuntament de Figueres tenen activades totes les mesures per afrontar les possibles conseqüències derivades de les baixes temperatures d’aquests dies. A més de disposar d’un equip de divuit professionals preparats per a qualsevol tipus d’emergència o necessitat personal, els Serveis socials municipals actuen en dos grans àmbits.

En primer lloc en els els domicilis particulars on s’hi subministra calor, gas butà, a totes aquelles famílies que ho necessitin. També es proporcionen aliments de primera necessitat per aquells que no es poden moure de casa, així com articles per a infants (llet i bolquers).
En segon lloc, i per aquells que no tenen casa, l’Ajuntament té un conveni  amb establiments privats, com hotels, per disposar d’habitacions en cas d’urgències d’última hora. A més, els serveis socials gestionen de forma directa tres pisos a Figueres (dos de dues habitacions i un tercer amb una habitació). També es disposen de dos habitatges -d’una i dues habitacions, respectivament- que gestiona l’ONG Tallers.

Habitatges tot l’any
Els pisos descrits anteriorment, formen part dels habitatges que l’Ajuntament ofereix durant tot l’any a les persones que ho necessiten. El 2012, la ciutat ha destinat 90.000 euros a accions destinades a pal•liar les necessitats urgents i bàsiques de la població.
Un altre servei gestionat des de l’Ajuntament durant tot l’any és el menjador social (Centre Social Joaquim Vallmajó), on aquest dies hi passen entre 35 i 40 usuaris a realitzar l’àpat del migdia. A més també tenen a la seva disposició dutxa i rentadora. 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version