Canal Ajuntament

Banyoles. L’Ajuntament de Banyoles planta els arbres de la ronda Monestir

Aquest dilluns l’Ajuntament de Banyoles ha començat a plantar els nous arbres de la ronda Monestir. Es tracta de 33 exemplars de Liriodendron tulipifera, conegut popularment com a arbre de les tulipes, molt més apte per a les voreres que no els pins. La idea és plantar arbres a la zona de pisos del carrer i no a la zona amb naus industrials. Tanmateix, a part dels 16 arbres de la zona de pisos situada al nord del carrer, finalment també es plantaran 13 arbres de les tulipes al tram esquerra en direcció nord de la ronda Monestir, entre el carrer Badalona i el carrer Blanquers. I, a més, es plantaran 4 arbres de les tulipes a les cantonades amb l’avinguda de la Farga. L’Ajuntament de Banyoles pagarà els 3.500 euros més IVA que costen els arbres.

 

El regidor de Via pública i Mobilitat, Lluís Costabella, ha manifestat que “hem escollit conjuntament amb els veïns posar l’arbre de les tulipes i permetrà continuar la millora de la ronda Monestir”. Per Costabella, “des de l’equip de govern estem atents a la suggerències dels banyolins i banyolines, i no parem de pensar i executar millores a la via pública”.

Durant el juny d’aquest 2012 l’Ajuntament de Banyoles va talar i arrencar uns 60 pins de la ronda Monestir, a Banyoles, pels desperfectes que causaven a la via pública. Es tractava de 60 arbres amb uns 20 anys d’antiguitat i que tenien unes arrels que provocaven desperfectes a les voreres i amenaçaven de fer-ho també amb els serveis soterrats.

Durant el desembre del 2012 es van arranjar les àmplies voreres del carrer que uneix la carretera de Vilavenut amb el avinguda de la Farga. Es tractava de l’arranjament del voltant d’on eren els arbres. Davant de les naus de la ronda Monestir es van arranjar les voreres de formigó i a la part nord del carrer, a davant dels pisos, es va refer la vorera de panots. El cost de l’actuació urbanística va ser de 65.000 euros, subvencionats en la seva totalitat per la Diputació de Girona.

 

 

Imatge: Ajuntament de Banyoles 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version