Canal Ajuntament

Platja d'Aro. Presentació del llibre infantil 'Tomàs Molina. De gran vull ser... home del temps!' a la biblioteca M. Rodoreda amb la presència del meteoròleg

Dissabte 19 de gener a les 12 h coincidint amb l’estrena de la càmera del temps de Platja d’Aro

La Biblioteca Mercè Rodoreda de Castell–Platja d’Aro acollirà el proper dissabte 19 de gener a les 12 h la presentació del llibre infantil Tomàs Molina. De gran vull ser... Home del temps! de Carles Sala i Vila amb il·lustracions de Subi. A l’acte hi seran presents tant l’autor de la narració, com el seu protagonista, el reconegut meteoròleg de Televisió de Catalunya, Tomàs Molina. El llibre, publicat el 2012 pertany a la col·lecció Llibre Solidari de l’Editorial Efadós de biografies per a petits lectors (també ha publicat la de Pasqual Margall i prepara les de Ferran Adrià i Lluís Llach), que alhora recapta fons per a associacions sense ànim lucre relacionades amb el tema tractat, en aquest cas per l’Associació Internacional de Meteoròlegs als Mitjans de Comunicació.   

L’obra és una biografia il·lustrada del popular meteoròleg de TVC, que explica com aquest badaloní amb vocació de professor de matemàtiques que es va convertir en un dels homes del temps de TV3. Els seus autors han obtingut nombrosos guardons en l’àmbit de la literatura i la il·lustració de llibres infantils. Carles Sala i Vila, autor del text ha estat guardonat amb els premis Barcanova, Guillem Cifre de Colonya, Vaixell de Vapor, o Folch i Torres, així com el White Ravens, un reconeixement internacional als millors llibres de literatura infantil i juvenil publicats a tot el món. Subi (Joan Subirana) amb les seves creacions ha rebut diversos premis de pintura, còmic i il·lustració, i compagina la docència amb la il·lustració de llibres infantils, el disseny de personatges i els decorats per a sèries d’animació.

La presentació d’aquest volum coincidirà molt probablement amb l’estrena aquest proper cap de setmana de la primera càmera del Servei meteorològic de Televisió de Catalunya a Platja d’Aro, que aquests dies està enllestint la seva instal·lació tècnica. Gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i TVC i a la col·laboració de l’Hotel Costa Brava – establiment on s’instal·larà la  càmera -, es podrà mostrar mitjançant el senyal televisiu i d’internet, de manera alternativa una perspectiva general de la Platja Gran o bé de la Cala Rovira. Aquesta és una nova aposta del consistori per promocionar la imatge del municipi que a partir d’ara es podrà veure aleatòriament en els diversos espais de El Temps, tant de TV3 com del 3/24, com a fons de programes dels canals del grup, i en directe a la web 324.cat i també de l’Ajuntament.

Les properes activitats a la biblioteca en l’àmbit infantil seran les noves sessions de Biblionadons, en dos grups d’edat, un per a infants fins a un any i mig el dissabte 2 de febrer a les 11 h, i un altre per a nenes i nens de 18 mesos fins a 3 anys el dissabte 16 de febrer a les 11 h amb Contes de sempre i per sempre a càrrec d’Alma i la Mar de contes. Per a joves de 9 a 16 anys s’ofereix un Taller de còmic, i per als adults hi haurà un taller de tast de vins de la DO Empordà a càrrec de enòloga Núria Lucia Serra el divendres 25 de gener a les 19 h, i durant tot el trimestre tres propostes formatives: Conversa en anglès, Taller d’scrapbook i la segona part del curs Les millors obres de la literatura universal.

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version