Canal Ajuntament

Blanes. La Policia Local de Blanes deté 3 individus in fraganti quan intentaven robar a una estació elèctrica

Es tracta de d’un veí de Lloret i dos de Blanes, tots tres amb antecedents policials per fets similars, als quals se’ls imputa un delicte de robatori amb força. La Policia Local de l’Ajuntament de Blanes ha detingut tres individus in fraganti quan estaven intentant robar a l’estació elèctrica que hi ha al carrer Santa Cecília del municipi, al costat del cementiri municipal. 

 

Els fets van tenir lloc el passat divendres 11 de gener a les 16’15, quan un ciutadà anònim va posar-se en contacte telefònic amb la prefectura policial per alertar que havia vist tres persones que estaven fent algun tipus de desmuntatge a l’interior de l’estació elèctrica. El veí també va explicar que havia vist una quarta persona a l’exterior en actitud sospitosa, com si estigués vigilant.  

Després de comprovar els fets, la Policia Local de Blanes va muntar un dispositiu per actuar i va enxampar in fraganti els tres individus que estaven a l’interior de l’estació transformadora, procedint a la seva detenció. Per la seva banda, la policia també va procedir a agafar les dades de la quarta persona que estava a l’exterior de la instal·lació, que no va quedar detinguda perquè en principi no quedava demostrada la seva relació amb els altres tres individus.  

Els tres detinguts són delinqüents habituals i compten amb antecedents policials per fets similars: un d’ells és veí de Lloret de Mar i els dos altres són veïns de Blanes. Se’ls acusa d’un delicte de robatori amb força i, després que van passar a disposició dels Jutjats de Blanes, el jutge va declarar la seva llibertat provisional a l’espera de judici. 

L’estació elèctrica on es van produir els fets està composada per tres torres i, quan els efectius policials van procedir a l’entrada, van poder comprovar com una d’elles ja tenia l’estructura desmuntada, amb el perill que suposa la manipulació d’una torre de 25.000 volts. Per poder entrar a l’estació, els individus van forçar la porta d’entrada.  

Durant l’operació, els efectius de la Policia Local de Blanes també van incautar una furgoneta i diferents eines amb les que estaven manipulant l’estació elèctrica: un martell, alicates, una serra per tallar ferro i una clau anglesa, entre d’altres. També hi havia part del material que se sospita que volien robar per vendre’l posteriorment: principalment ferro i coure.  

Ara fa un any, la Policia Local de Blanes ja va enxampar in fraganti un altre individu en aquesta mateixa estació elèctrica quan, presumptament, també pretenia robar material. En aquell cas, però, quan els efectius policials van entrar a la instal·lació, van trobar-se l’individu estès a terra malferit. Això és perquè, quan estava manipulant l’estructura, va rebre una descàrrega i va patir lesions de consideració.

 

 

Servei de Comunicació Ajuntament de Blanes 

Eva Palau – 608 880 002 i 972 35 17 17 

Adjuntem Imatges del lloc dels fets 

Autor Imatges: Policia Local de Blanes 

 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version