Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. Santa Coloma de Farners ja ho té tot a punt per rebre al Pare Pelegrí de Tossa de Mar

El 20 de gener, un cop arribi el pelegrí a l’Església de Sant Sebastià, desprèé d’haver fet a peu els 40 quilòmetres que separen les dues poblacions, s’haurà complert el vot de la Vila de Tossa de Mar. Aquesta prometença la va fer Tossa de Mar a Sant Sebastià fa més de cinc segles per tal que els lliurés de la pesta que afectava greument a la petita població marinera. Des de llavors, cada 20 de gener, un pelegrí de Tossa fa el camí fins a Santa Coloma de Farners per complir el vot de vila. 

El 20 de gener és habitual que Santa Coloma de Farners faci jornada festiva per tal de poder anar a rebre el pelegrí de Tossa. Enguany, en ser diumenge, es preveu que molts veïns de Santa Coloma de Farners acompanyaran al pelegrí des de Tossa a la capital de la Selva. Diumenge, mentre s’espera l’arribada del pelegrí i els seus acompanyants, es farà una missa, a les 11:00 h, a l’església de Sant Sebastià. A les 16:30 h es tocaran sardanes a la plaça de Sant Sebastià. El pare pelegrí de Tossa de Mar no entrarà a Santa Coloma de Farners fins que es pongui el sol, com marca la tradició. Serà rebut per les autoritats eclesiàstiques i els alcaldes de Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar. El pelegrí farà nit a Santa Coloma de Farners i dilluns, després d’assistir a la missa del pare pelegrí es que fa a les 7:00 h, sortirà caminat cap a Tossa de Mar per anunciar a la vila que un any més s’ha complert el vot.

La gastronomia també té la seva tradició en la diada de Sant Sebastià. Així, aquest dia, a Santa Coloma de Farners, és típic menjar cargols, la coca i els caramels del pelegrí. 

 

 

Gabinet de Premsa

Regidoria de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

www.scf.cat

La Selva Comunica

www.laselvacomunica.cat 

 

Imatge: Arribada del Pare Pelegrí a Santa Coloma de l'any 2012 (La Selva Comunica) 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version