Canal Ajuntament

Vilobí d'Onyar. L’explotació Mas Bes de Salitja guanya el premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en la modalitat d’empresa agrària

La Generalitat distingeix les empreses agràries que han introduït elements tecnològics innovadors en el seu procés productiu i n’han obtingut resultat beneficiosos per l’economia, la qualitat i la sostenibilitat de les produccions. Aquest premi, que és de caràcter anual, està dotat amb un import de 6.000€

 

L’explotació Mas Bes de Salitja ha guanyat el premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària ( PITA) 2012 en la modalitat d’empresa agrària, segons han informat fonts municipals. Aquest premi que atorga la Generalitat de Catalunya està dotat amb un import de 6000€.

Des de l’any 2001, la Generalitat de Catalunya distingeix les empreses agràries que han introduït elements tecnològics innovadors en el seu procés productiu i n’han obtingut resultats beneficiosos per l’economia, la qualitat i la sostenibilitat de les produccions.

En l’edició d’enguany, el Premi PITA 2012 ha estat atorgat a l'Agropecuària Mas Bes per la posada en marxa d'innovacions en tota l’explotació lletera orientades a la millora tècnica, econòmica, de qualitat i de seguretat alimentària, des del maneig i la informatització de la sala de munyir fins a l’aprofitament de les dejeccions ramaderes, per a l’obtenció de biogàs, passant per la projecció de tot el sistema d'explotació de manera docent mitjançant visites programades d'escoles. En l’edició d'enguany, tal com ha explicat el mateix Joan Viñolas, s’hi havia presentat un total de 35 candidatures. 

El lliurament de premis es va fer el passat 13 de desembre al Palau de la Generalitat de Catalunya. Joan Viñolas va rebre el premi  de mans del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural en funcions, Josep Maria Pelegrí, que va presidir l’acte. En el transcurs del seu parlament, Joan Viñolas, va explicar el procés de diversificació i innovació de l’exploració i va agrair públicament, en nom propi i de la seva família, aquest reconeixement.

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version