Canal Ajuntament

Cassà de la Selva. Presentació del Voluntariat per la llengua a Cassà de la Selva

L'escriptor Josep M. Fonalleras va donar el tret de sortida al Voluntariat per la llengua a Cassà de la Selva amb la xerrada "La llengua i la cultura catalanes" que va tenir lloc, ahir al vespre, a la Sala Galà d'aquesta població. Expectatives d'un futur incert" i va compartir amb tots els assistents diverses reflexions i consideracions molt interessants sobre la llengua i la cultura catalanes en el marc de l’actual situació política i social que viu Catalunya. A continuació, Isabel Roura, dinamitzadora del Voluntariat per la llengua a la comarca, va explicar en què consisteix el programa i com s’hi poden inscriure les persones interessades i els establiments que volen ser-ne col·laboradors. Tot seguit, i gràcies a la col·laboració del Cineclub Vuitimig, es va projectar el documental The Human Tower, sobre el món casteller.

Properament, i un cop rebudes totes les fitxes d’inscripció, es farà la presentació de les parelles lingüístiques en aquest municipi. Si alguna persona està interessada a participar en el programa Voluntariat per la llengua, només cal que contacti amb el Servei Comarcal de Català del Gironès per telèfon (972 21 32 62) o bé per correu electrònic a l’adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

A Cassà de la Selva s’estan portant a terme en aquests moments 2 cursos de català per a adults, en els quals hi ha inscrits una quarantena d'alumnes, gràcies a la col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística, que els organitza a través del Servei Comarcal de Català del Gironès, i l’Ajuntament de Cassà de la Selva. Es preveu que alguns d’aquests alumnes participin en aquesta nova edició del programa, que està obert, però, a tota la població en general.

La iniciativa ja es va dur a terme l’any passat a Cassà, on se’n van fer dues edicions. Enguany es pretén consolidar el nombre de parelles i organitzar diverses activitats paral·leles de coneixement de l'entorn per fomentar la cohesió social i el coneixement mutu.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i del Consorci per a la Normalització Lingüística que fomenta l’ús de la llengua catalana en les relacions personals tot posant en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol fer un pas endavant per parlar-lo amb normalitat.

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version