Canal Ajuntament

Salt. S’organitza a Salt una Jornada per a professionals sobre matrimonis forçats

El SIAD Gironès-Salt, conjuntament amb l’Àrea d’integració i convivència de l’Ajuntament de Salt, ha organitzat per aquest divendres, 14 de desembre de 9.30 a 14.00 hores, una Jornada d’assessorament, formació i treball entorn als matrimonis forçats. L’objectiu és facilitar als professionals dels àmbits dels serveis socials, l’educació, la joventut, la salut i la seguretat ciutadana, totes les recomanacions i pautes d’intervenció que fan referència als matrimonis forçats, considerats un acte de violència domèstica vers la persona. La Jornada, que es realitzarà a l’Aula de formació de la Coma Cros de Salt, comptarà com a ponents amb la doctora en dret, professora de Filosofia del Dret de la UAB i especialista en temes de gènere, Encarna Bodelón, i amb la sotsinspectora Cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà del cos de Mossos d’Esquadra, Rosa Negre.

El matrimoni forçat és considerat un acte de violència domèstica vers la persona, majoritàriament dones o noies joves, i es considera que atempta contra la intimitat i la voluntat de la dona per decidir sobre la pròpia vida. Amb l’objectiu de proporcionar la infirmació jurídica i legal per a l’abordatge del matrimoni forçat i també de la poligàmia, l’Àrea d’integració i convivència de l’Ajuntament de Salt i el SIAD Gironès –Salt del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt han organitzat una jornada adreçada a professionals per aquest divendres, dia 18 de desembre, a l’Aula de Formació de la Coma Cros de Salt.

 

La jornada comptarà amb la ponència d’Encarna Bodelón, doctora en dret i professora titular de filosofia del Dret de la UAB i del postgrau Gènere i Igualtat, que exposarà la situació actual i canvis futurs de la jurisprudència en relació al matrimoni forçat, i posarà exemples dels protocols en aquesta matèria al Regne Unit i Holanda. També es comptarà amb la ponència de Rosa Negre, sotsinspectora Cap de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà del cos de Mossos d’Esquadra, que exposarà quina és la intervenció policial en aquests casos i la importància de la coordinació i la intervenció en xarxa entre els professionals dels serveis socials, de l’educació i de la salut amb els cossos de seguretat.

La jornada permetrà que els professionals de diferents àmbits puguin reflexionar sobre les conseqüències legals, socials i psicològiques del matrimoni forçat. També tindran accés a les recomanacions tècniques i pautes d’intervenció per prevenir, detectar i actuar en aquests casos. D’aquesta manera, es pretén contribuir a posar les bases per establir un futur sistema de coordinació entre professionals i/o un protocol d’actuació global. 

 

 Programa de la jornada

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version