Canal Ajuntament

Girona. Intercanvi d’experiències entre Girona i el centre gastronòmic italià, Casa Artusi

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha mantingut una reunió amb representants de la Casa Artusi, un centre italià de cultura gastronòmica dedicada a la cuina casolana italiana.

 

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora de Turisme i Comerç, Coralí Cunyat, s’han reunit aquest matí amb l’alcalde de Forlimpopoli (Itàlia), el senyor Paolo Zoffoli, que acompanyat de la vicepresidenta de la Casa Artusi, la senyora Laila Tentoni, li han presentat el funcionament d’aquesta entitat que treballa per promoure, divulgar i investigar sobre la cuina tradicional italiana.  

La trobada ha servit per conèixer de més a prop el funcionament d’un centre de referència en l’àmbit gastronòmic. Els seus representants, s’han mostrat molt interessats en la ciutat de Girona, motiu pel qual s’han reunit avui amb l’alcalde, per aprofundir en el bagatge de Girona com a referent gastronòmic de rellevància internacional. En aquest sentit, han preguntat sobre la formació acadèmica dels joves cuiners i pels restaurants de referència locals que han posat Girona a l’elit gastronòmica. En aquesta mateixa reunió, s’han creat els primers vincles per establir una col·laboració en el futur.  

Sobre la Casa Artusi

La Casa Artusi es va fundar en motiu del reconegut gastrònom de Forlimpopoli, Pellegrino Artusi (Forlimpopoli 1820-Florència, 1911). Casa Artusi és un centre de cultura gastronòmica dedicada a la cuina casolana italiana, situada al casc antic de Forlimpopoli (districte de Forlì-Cesena, a la regió d'Emilia-Romagna). La Casa Artusi anualment organitza unes jornades culinàries de cuina casolana, on hi participen des de fa anys les cuineres de Sils. Per més informació podeu consultar el webhttp://www.casartusi.it/en

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version