Canal Ajuntament

Hostalric. Finalitzen les obres de restauració al Portal de les Hortes de la muralla d’Hostalric

Amb aquests treballs s’han resolt les filtracions d’aigües que malmetien les dovelles del portal i que havien produït que algunes petites pedres caiguessin

 

A través d’aquesta actuació s’ha consolidat tot el portal fent una neteja a fons traient morters afegits i tractant amb silicat d’etil les dovelles de les arcades i brancals de pedra granítica que presentaven disgregació. També s’han eliminat els fongs de l’encofrat de la volta i s’ha consolidat tot el parament. Les esquerdes i forats que presentava la muralla s’han tapat i s’ha recuperat la part del rasclet posant un vidre.

El Portal de les Hortes és l’únic portal original que queda de l’antiga muralla de la vila d’Hostalric i per tant l’Ajuntament de la vila té molt interès en vetllar per la seva durabilitat, amb aquesta restauració s’ha aconseguit tractar i eliminar tots els perills que tenia i que l’afectaven.

Aquestes obres de restauració s’han portat a terme gràcies a una subvenció del Servei de Monuments de la Diputació de Girona. 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version