Canal Ajuntament

Girona. S’inicia el projecte de reconstrucció de l’arc de la plaça Assumpció del barri de Sant Narcís

Aquest mes de desembre s’acabarà la redacció del projecte de reconstrucció, que preveu la finalització de les obres el mes de juny del proper any

Un cop han finalitzat les tasques d’enderroc de l’arc de la plaça de l’Assumpció del barri de Sant Narcís, afectat estructuralment degut a la col·lisió d’un vehicle, els serveis tècnics de l’Ajuntament de Girona estan redactant el projecte de reconstrucció de l’arc, que hauria de finalitzar aquest mes de desembre. Segons la previsió, l’inici de les obres es produirà el mes d’abril del proper any i tindrà un termini d’execució de dos mesos.

El projecte pretén mantenir la semblança estètica de l’arc, tot i que s’estudia la possibilitat d’augmentar l’alçada del gàlib. El sistema constructiu amb el que es treballarà és la reproducció de la volta plana de quatre punts, mitjançant la construcció d’una lleugera llosa de formigó armat que reproduirà de manera fidedigna la forma original, construïda de manera artesanal.

Un cop construïda la volta i els dos arcs principals que la delimiten, el conjunt recuperarà la solidesa estructural necessària per reproduir els teulats i els ràfecs característiques de les construccions que el Pla especial del barri de Sant Narcís protegeix.

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version