Canal Ajuntament

Blanes. La Policia Local de Blanes desmantella una deixalleria que feia activitats il·lícites

Es va detenir una persona per infracció de la Llei d’Estrangeria, s’ha imputat una persona per un delicte contra els drets i la seguretat dels treballadors i s’han tramitat quatre denúncies per diversos incompliments 

 

La Policia Local de l’Ajuntament de Blanes va procedir el passat dijous, 29 de novembre de 2012, a l’entrada i inspecció d’una deixalleria situada a una nau del polígon industrial del municipi que culmina el treball iniciat fa uns mesos al establir una especial vigilància i control de diversos establiments d’aquest tipus.

 

Els resultats de l’entrada i inspecció de l’establiment van ser els següents : 

- 1 persona detinguda per infringir la Llei d’Estrangeria. L’home, veí d’Hostalric, va passar a disposició de la Policia Nacional de Lloret. Després que es va instruir el corresponent expedient, va ser posat en llibertat.

- 1 persona imputada per un delicte contra els drets i la seguretat dels treballadors.

- 1 denúncia per incompliment de la Llei de Contractació de la Seguretat Social per tenir 3 treballadors sense contracte.

- 1 denúncia per incompliment dels drets i seguretat de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals de la Generalitat de Catalunya.

- 1 denúncia per exercir activitats insalubres i contra el medi ambient, sense adequar-se als permisos i llicències establerts, acompanyada d’una sol·licitud de clausura de l’activitat per part de l’Inspector d’Activitats de l’Ajuntament de Blanes.

- 1 denúncia per incomplir la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana 1/92 al no completar correctament els camps obligatoris de registre de persones en les operacions de compra-venda.  

 

Antecedents e l’Operació Policial 

Fa uns mesos, la Policia Local de Blanes va establir una especial vigilància i control de diverses deixalleries arran de l’alarma social provocada per diversos robatoris de cablejat elèctric i objectes de metall públic i privat. Igualment, l’any passat aquest cos de seguretat ja havia fet una campanya de control a establiments d’aquest tipus que va contribuir a tenir una informació més detallada. 

Fruït del control més intensiu efectuat aquests darrers mesos, la Policia Local va detectar la possibilitat que en una determinada deixalleria s’estiguessin realitzant activitats no regulades pel permís que tenia. Per aquest motiu, durant pràcticament un mes, es va realitzar una vigilància discreta tant uniformada com de paisà del local. 

Això va permetre confirmar que s’hi estaven cometent diverses infraccions pel que fa a desmantellament de motors, recollida de bateries de vehicles, cables de dubtosa procedència, recollida d’electrodomèstics i persones sense documentació que portaven materials. 

A partir d’aquí, la Policia Local es va posar en contacte amb els departaments de diferents administracions públiques competents per coordinar i programar l’entrada i inspecció de l’establiment. L’entrada al local la van efectuar: 2 caporals de la Policia Local de Blanes, 1 Inspectora de Treball de l’Estat, 1 Inspector de Treball de la Generalitat, 1 Inspector del Departament d’Activitats de l’Ajuntament de Blanes i una patrulla de la Policia Local com a vehicle de recolzament. 

 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 

Adjuntem imatges de l’establiment desmantellat. 

Autor Imatges: Policia Local de l’Ajuntament de Blanes 

 

 

 


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version