Canal Ajuntament

Amposta. El Delta Birding Festival arriba a la segona edició amb la confiança de superar els 1.000 visitants

Ornitòlegs i especialistes en la matèria de renom internacional se citaran del 18 al 20 de setembre en la segona edició del Delta Birding Festival, l'únic festival ornitològic que se celebra a l'Estat espanyol i que enguany espera atraure més d'un miler d'aficionats de l'observació d'aus al Delta de l'Ebre. Organitzat per la botiga Oryx, conjuntament amb l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i la Fundació Catalunya - la Pedrera, compta amb el suport de l'Ajuntament d'Amposta, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya a través del Parc Natural del Delta de l'Ebre.

El Delta Birding Festival tindrà lloc a MónNatura Delta, instal·lacions ubicades a la llacuna de la Tancada, al terme municipal d'Amposta, "un lloc perfecte i molt singular per organitzar aquest tipus de certàmens", en paraules de la regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Amposta, Joana Estévez, qui ha mostrat tot el suport del consistori a l'organització de l'esdeveniment, que és un atractiu per atraure un turisme de qualitat.

Francesc Kirchner, gerent de la botiga Oryx i impulsor de la fira, ha destacat que "aquest festival és un esdeveniment que aglutina tots els aficionats a l'observació d'aus amb l'incipient sector econòmic que comença a oferir productes i serveis per aquests aficionats". En aquest sentit, Kirchner ha explicat que el festival compta amb l'organització "d'activitats molt atractives" amb conferències amb especialistes de primer ordre mundial, exposicions, sortides amb vaixell per observar ocells, activitats per a nens i nenes, tallers de diferents temàtiques, entre d'altres. Tot plegat, juntament amb una fira comercial especialitzada "on hi haurà tot allò que gira al voltant de l'observació d'aus". "Un programa molt complet que posa en valor el Delta de l'Ebre, no només els ocells, sinó també la resta de fauna i flora i el paisatge", ha afegit Miquel Rafa, director Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya La Pedrera, tot destacat que "aquesta segona edició serveix per començar a consolidar el festival al territori". "A través d'aquest festival tenim l'oportunitat de posar al mapa el Delta i el conjunt de les Terres de l'Ebre", ha afegit.

La segona edició del Delta Birding Festival comptarà amb la participació d'una trentena de voluntaris, "un 40% dels quals repeteixen de l'any passat", en paraules d'Abel Julien, responsable d’activitats de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia), qui també ha posat èmfasi amb el fet que els ponents són de primer nivell.

Els organitzadors també han destacat que el festival arriba en un molt bon moment per a l'observació d'aus perquè és l'època de migracions dels ocells. En la primera edició, un miler de persones van acostar-se a participar del Festival. "La majoria eren de la resta de Catalunya", ha explicat Kirchner, "enguany esperem que vingui més gent de l'Estat espanyol i esperem superar aquest miler de persones".

Activitats

En el marc del Delta Birding Festival s'han programat més d'una quinzena de conferències, amb diferents idiomes, presentacions de llibres, documentals i recursos ornitològics, prop de 10 tallers, activitats didàctiques, sortides amb barca i amb bicicleta, safaris fotogràfics i exposicions, a més d'una fira amb més d'una vintena d'expositors especialitzats.  


1441803602DeltaBirding.JPG
Fitxer adjunt: 1441803602PRESENTACIO DBF CAT 2015.pdf
Fitxer adjunt: 1441803602150909_NdpDeltaBirdingFestival.pdf
Fitxer adjunt: 1441803602DBF_Programa_2015.pdf


Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version