Publicat el Dissabte, 17 Novembre 2012 13:12 Escrit per Ajuntment de Blanes
El Centre Cultural Els Padrets va acollir divendres passat l’acte de presentació d’aquesta nova edició, en què participen deu estudiants de la UdG i deu alumnes de les escoles Napoleó Soliva i Mossèn Joan Batlle
El Projecte Rossinyol és un pla de mentoria per a una societat inclusiva i consisteix en que estudiants de la Universitat de Girona fan de mentors a alumnes d’origen estranger de centres escolars d’un municipi, en aquest cas de Blanes. Es constitueixen parelles, amb un mentor i un mentorat, i un cop a la setmana realitzen una trobada d’unes tres hores, durant les quals es realitzen diferents activitats de lleure.
Aquesta és el quart curs en què Blanes participa a l’experiència, organitzada conjuntament per Acció Social i Cooperació de l’Ajuntament de Blanes i la Universitat de Girona. La presentació d’aquesta nova edició va tenir lloc divendres passat, al Centre Cultural Els Padrets de Blanes.
La regidora de Cooperació i Acció Social, Susana Ramajo, es va encarregar de donar la benvinguda i fer l’obertura de l’acte, que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el coordinador del Projecte Rossinyol a la Universitat de Girona, Òscar Prieto.
Va ser durant aquest acte quan es van conèixer els 10 mentors i mentorats que, durant sis mesos –de novembre a maig del 2013-, compartiran vivències i coneixements. Com en anteriors edicions del projecte, els mentorats són alumnes de dues escoles de Blanes: Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva, dels barris de Ca la Guidó i La Plantera, respectivament. Aquests alumnes cursen tercer, quart, cinquè i sisè de primària, és a dir: tenen entre nou i dotze anys.
A partir del model Nightingale, el Projecte Rossinyol està impulsat per la Universitat de Girona amb l’objectiu d’establir un vincle entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i centres de secundària de les comarques gironines. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquests alumnes.
El Projecte Rossinyol es va desenvolupar per primera vegada com a prova pilot a Olot el curs 2006-2007 i, a partir de llavors s’ha anat estenent a diverses localitats, entenent que el resultat que s’obté tant per part dels estudiants de la UdG com pels seus mentorats va més enllà de l’àmbit acadèmic.
A Blanes el Projecte Rossinyol es va fer per primera vegada el curs 2009-2010 amb 6 parelles de mentors i mentorats, el curs següent es va augmentar a 9 parelles i a la darrera edició del 2011-2012, en van ser 11. Actualment es du a terme a nou altres municipis de les comarques gironines: Banyoles, Figueres, Girona, La Bisbal, Lloret de Mar, Olot, Palamós, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
L’acte es va tancar amb una fotografia de grup i amb la presentació que van fer els mentorats de les seves famílies als respectius mentors per fer la primera presa de contacte.
Per a més informació:
Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106
Fotos: Ajuntament de Blanes. Acte presentació del divendres 16 novembre al Centre Cultural Els Padrets