Canal Ajuntament

Blanes. La caiguda d’una paret provoca greus destrosses en tres vehicles a Blanes

Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes van tallar l’accés de vehicles i de vianants a la zona afectada preventivament per major seguretat, després que l’esfondrament del mur no va provocar cap ferit. 

 

Els fets van tenir lloc aquest passat dilluns, 12 de novembre, a quarts de 7 del vespre. Quan faltaven pocs minuts per les 7 en punt, es va rebre una trucada a la Prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes alertant de l’incident que havia tingut lloc a un aparcament de vehicles a l’aire lliure situat a la cantonada dels carrers Lleida i Fe. Immediatament, s’hi van traslladar els efectius d’aquests cossos de seguretat a l’hora que es donava avís als Bombers de la Generalitat. 

Arribats al lloc dels fets, els efectius de la Policia Local i Protecció Civil van poder comprovar com bona part del mur que limita l’aparcament de vehicles –que està al servei dels clients d’un supermercat que hi ha a la cantonada de l'altre costat de carrer- havia caigut sobre tres turismes que estaven estacionats a tocar del mur afectat, el que dóna al carrer Lleida. L’esfondrament del mur es va produir després que un usuari de l’aparcament estava fent una maniobra amb el seu vehicle a l’interior del recinte i, accidentalment, va topar contra un altre turisme que estava estacionat. Al seu temps, aquest segon vehicle va topar contra el mur, que va caure de sobte, afectant els tres turismes que estaven estacionats a l’exterior de l’aparcament.

Sortosament, en el moment de caure el mur –que va afectar gairebé 11 metres i mig del total de llargària que tenia- no hi havia cap vianant al perímetre, de manera que cap persona va resultar ferida. Segons han manifestat els veïns de l’aparcament, el mur que va caure ahir a la nit podria ser que presentés alguna esquerda. Efectius de la Policia Local i tècnics especialitzats emetran els informes corresponents per dirimir responsabilitats.

Mentre els efectius de la Policia Local i Protecció Civil van procedir a tallar l’accés de vehicles i vianants després d’acordonar la zona afectada per precaució, els Bombers de la Generalitat van fer una inspecció que va concloure que, per major seguretat, era necessària l’actuació de maquinària pesant per retirar la runa dels vehicles i poder treure’ls.

La retirada dels trossos de mur i dels vehicles, així com l’enderrocament de l’altra part del mur que limita l’aparcament s’ha fet aquest matí de dimarts amb l’ajuda d’una retroexcavadora i un camió-ploma.

Durant tota la passada nit els efectius de la Policia Local de Blanes han estat patrullant periòdicament la zona afectada que s’ha deixat encerclada i protegida preventivament. 

 

  

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 

Adjuntem fotografies de lloc afectat. 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version