Canal Ajuntament

Fornells de la Selva. La Setmana de la Ciència sorprèn a desenes de famílies a la Sitja de Fornells de la Selva

La Sitja ha acollit aquest dissabte la Setmana de la Ciència amb desenes de famílies que han aprofitat la tarda per aprendre principis bàsics relacionats amb la física i la química, en un acte organitzat per l'Ajuntament de Fornells de la Selva i la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital.

 

L'organitzador de la jornada, en Josep Duran, ha explicat que l'objectiu bàsic és fomentar les vocacions científiques i l'interès per la ciència de la societat. “Especialment en aquets cas ens centrem en les famílies, la mainada i el jovent en general. Ens agrada que hi participi gent de totes les edats perquè creiem que l'educació no és només una qüestió de les escoles sinó també de la família i, en aquest cas, estem molt contents de la rebuda al poble de Fornells”, ha afegit en Josep Duran.

 

Aquest any els dos lemes en els que es basa la Setmana de la Ciència són les neurociències i les energies sostenibles. I, en aquest sentit, durant la tarda s'han realitzat dues activitats amb diversos tallers, “La primera consistia en fer energia sostenible i, per exemple, hem explicat com funciona un motor hidrogen. I, també, hem fet energia elèctrica amb llimones i amb una màquina de fer punta al llapis”, ha exposat Duran.

 

Mentre que per explicar que són les neurociències d'una forma didàctica, l'organitzador Josep Duran ha explicat que han creat algunes il·lusions òptiques on s'enganyava el cervell. “Coses que estan quietes semblava que es movien i hem creat a través d'esferes en moviment colors que realment no hi eren”, ha apuntat.

 

La jornada ha finalitzat amb l'actuació de l'il·lusionista, Félix Brunet, que ha deixat amb la boca oberta a grans i petits. “Ens semblava una bona idea complementar aquesta part més científica amb una de més lúdica en la qual hi hagués una referència també en el que són les nuerociències i enganyar el cervell; que això és el que fan els il·lusionistes i ho fan molt bé”, ha comentat Duran.

 

 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version