Canal Ajuntament

Palafrugell. El Museu del Suro de Palafrugell acull una jornada sobre l'ús de la biomassa forestal per a la utilització energètica en la conca Mediterrània

 

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i l’Institut Català del Suro, en el marc del projecte europeu Proforbiomed, han organitzat una jornada-taller sobre projectes públics locals d’èxit, economia i ocupació, amb biomassa forestal.

La jornada, que s’ha desenvolupat al nou Museu del Suro, ha servit de punt de trobada entre tècnics i responsables d’entitats públiques per a l’intercanvi d’idees, experiències i bones pràctiques, alhora que oferir referències d’impacte socioeconòmic i d’exemples d’èxit.

 

En el cas concret de la jornada que s’ha desenvolupat avui, s’ha estructurat en dues parts: en la primera s'exposaven les perspectives socioeconòmiques de l'ús de biomassa forestal, amb algunes dades de suport, per veure quin efecte pot tenir sobre les economies i l'ocupació locals, el fet de promoure l'ús energètic de biomassa forestal més enllà de la llenya. La segona part s’ha centrat en transferir experiències de casos d'èxit d'altres parts de Catalunya més o menys similars a l'Empordà, comprenen des de la instal·lació d'una xarxa de calor per a edificis públics basada en biomassa forestal, fins a la promoció de la gestió forestals per part de GALs o consorcis de municipis.

 

La trobada s'emmarca dins el projecte estratègic Proforbiomed del programa Interreg Med, de promoció de l'ús de la biomassa forestal per a la utilització energètica en la conca Mediterrània. Formen part del consorci, a banda del CTFC, socis de la Generalitat de València, de la Regió de Múrcia (govern i l'agència d'energia regional), d'Eslovènia (institut de recerca forestal i agència local d'energia) i altres entitats i governs regionals del Algarve (Portugal), nord i centre d'Itàlia, Sicília i l'Oest de Grècia.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version