Canal Ajuntament

Figueres. El Consell Comarcal i l'Ajuntament de Figueres donen suport a cinc projectes d'integració de la immigració

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres han aprovat l’atorgament de subvencions per a cinc projectes relacionats amb la immigració en l’àmbit del municipi de Figueres i la comarca de l’Alt Empordà durant l’any 2012. Aquesta convocatòria es realitza de forma conjunta entre les dues institucions d’acord amb un conveni de col•laboració.

L’Àrea d’Immigració, Diversitat i Cooperació de l’Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal, en el marc del Pla territorial de Ciutadania i Immigració, donen suport des de fa anys a projectes i accions que afavoreixin l’associacionisme, la participació social de la població immigrada, la cohesió social i la convivència ciutadana així com també la promoció de les accions d’acollida adreçades a la població immigrant.
Els projectes que han estat aprovats –el finançament dels quals va a parts iguales entre el Consell i l’Ajuntament- són els següents:

Entitat, Projecte i Subvenció final
AMPA CEIP Parc de les Aigües, Les famílies i l’escola; 800 €
AMPA CEIP l’Amistat, 10è aniversari: Cultures que es troben; 800 €
Associació Amisi, Interpretació, alfabetització i formació per a interns del CP de Figueres; 3.500 €
Associació Alter Orbis, Xarxa d’intercanvi multicultural; 650 €
Associació cultural dels Drets del Poble Amazig a Catalunya, Activitats per fomentar el coneixement de les cultures catalana i amaziga; 1.003,50 €
TOTAL 6.753,50 €

Han pogut concórrer a la convocatòria totes aquelles entitats constituïdes com a associacions, fundacions i ONG que podran participar-hi de forma individual o bé conjunta. Cada entitat o grup va poder presentar un únic projecte que podia ser de nova creació, de continuació o de consolidació d’activitats ja existents. Els projectes que s’han presentat i subvencionat han de realitzar-se al llarg de l’any 2012 i calia que estiguessin adequats a alguna d’aquestes tipologies:

- Que promoguin la interrelació entre ciutadans d’origen immigrant i persones autòctones mitjançant propostes de dinamització comunitària on hi participin conjuntament, si existeixen, associacions de veïns, esportives, juvenils o culturals i associacions formades per persones d’origen immigrant.
- Que vagin dirigits a grups que presenten majors dificultats d’inserció o adaptació social (dones, alumnes d’incorporació tardana o que presentin dificultats bàsiques d’aprenentatge, immigrants amb dificultats d’inserció laboral o altres col•lectius específics que ho justifiquin).
- Que promoguin accions d’acollida, especialment del coneixement de l’entorn i de formació, adreçades a la població immigrant que els permetin adquirir coneixements que millorin les seves capacitats i possibilitats de viure i desenvolupar-se en el nou entorn social.

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version