Canal Ajuntament

Santa Coloma de Farners. La promoció de la ratafia com a una beguda d’autor que representa l’essència del nostre territori en una copa és el principal missatge de la 31a edició de la Festa de la Ratafia

Aquest dimarts al migdia s’ha presentat a la Diputació de Girona la festa d’enguany que començarà el proper dijous 8 de novembre i s’allargarà fins el diumenge dia 11. La Festa de la Ratafia arriba a la 31a edició com a un element dinamitzador social, econòmic, cultural, tradicional i turístic que singularitza la població i la uneix amb la resta de pobles de Catalunya i del món. 


Els organitzadors de la Festa de la Ratafia, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i la Confraria de la Ratafia, han destacat que el beuratge fet amb herbes remeieres que dóna nom a la Festa és una beguda d’autor perquè hi ha tantes ratafies com persones. Igualment se la considera de quilòmetre 0 per la proximitat de les herbes que s’utilitzen per elaborar la ratafia ja que les podem trobar al jardí de casa o als boscos més propers. En la roda de premsa també s’ha volgut constatar que aquest és un producte Slow Food i Slow Life ja que fer i degustar la ratafia requereix un respecte pel nostre temps i el de la natura així com estar connectats al nostre territori. En la roda de premsa s’ha volgut emular Josep Pla prenent el seu concepte que la cuina és una representació del paisatge i, per tant, una copa de ratafia ens aporta l’essència de la gent i el paisatge d’on ha estat feta. 

Aquest any, la cultura convidada és l’Occitània que serà presenta durant el cap de setmana de la festa amb diferents activitats que s’han organitzat com una taverna Occitana amb productes típics del país, concerts, balls i tallers. Pel que fa al 31è Concurs de Ratafia, aquest any, s’ha batut el rècord amb 171 ratafies casolanes presentades. 

Els guanyadors del 31è concurs de la ratafia es coneixeran durant el sopar popular de la ratafia que es farà divendres a la vela de la plaça Farners. El jurat que decidirà les tres ratafies guanyadores està format per Josep Roca (Celler de Can Roca), Xavier Codina (Ratafia Russet), Àngel Portet (Ratafia Raiers), Frédéric Galtier (Desembolic) i Joan Pujades (Mas de la Caçadora).

L’activitat del cap de setmana queda especialment concentrada a la plaça Farners i el seu entorn, en ple centre històric de la ciutat. Durant tot el dia hi haurà fira de productes artesanals a la plaça Farners i a la tarda a la plaça del Firal. A la Vela de la Ratafia s’hi podran trobar totes les ratafies de Catalunya i diferents productes de pastisseria amb ratafia. La Festa també tindrà com a escenaris altres espais i equipaments de la capital de la Selva com la plaça del Firal, l’Auditori Municipal, el Teatre Catalunya o el pavelló poliesportiu de la Nòria. 

 

 

Gabinet de Premsa

Regidoria de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

www.scf.cat

La Selva Comunica

www.laselvacomunica.cat

 
 
Fotografies: La Selva Comunica
 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version