Canal Ajuntament

Palafrugell. L’Associació Suport a la Dona edita el llibre Àngela Clos Batlle. La primera regidora, escrit per M. Concepció Saurí

La Biblioteca de Palafrugell acollirà aquest dijous, 7 de novembre, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre Àngela Clos Batlle. La primera regidora, editat per l’Associació Suport a la Dona i del qual n’és autora, Maria Concepció Saurí Ros.

 

El llibre correspon al quart volum de la col·lecció Dones amb nom propi i se centra en la figura de l’Àngela Clos Batlle, qui fou ser regidora de l’Ajuntament de Palafrugell des del 17 d’octubre de 1936 fins que va marxar a l’exili a França. Combinant biografia, narrativa i recerca, M. Concepció Saurí retrata aquesta figura pionera i, amb ella, el seu temps i les dones de la seva generació, en un trajecte que s’inicia a l’Alt Empordà, a Cantallops i Agullana, i acaba a Caracas, Veneçuela. A la vegada, l’autora fa partícips els lectors del decurs de la investigació, tant documental com a partir dels testimonis dels qui van conèixer l’Àngela, i de com aquest procés influeix en la seva mirada cap aquell temps i aquelles dones. El llibre inclou un pròleg de Mary Nash, historiadora de les dones, i un article de Jaume Guasch, una de les persones que van compartir amb l’Àngela el camí de l’exili.

 

M. Concepció Saurí Ros, arxivera municipal de Palafrugell, és  llicenciada en Geografia i Història i màster en Arxivística. A part de les publicacions relacionades amb el seu àmbit professional, té relats en volums col·lectius vinculats a premis literaris, en revistes culturals i en webs de narrativa. Aquest és el seu primer llibre.
Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 972 831 541

Top Desktop version