Canal Ajuntament

Blanes. Blanes celebra el Vot de Vila del Mil·lenari al Santuari del Vilar

Blanes va viure diumenge passat, 28 d’octubre, un nou acte inclòs al cicle commemoratiu del Mil·lenari de la Verge del Vilar coincidint amb la celebració de l’Aplec Votiu de Sant Rafel, que va tenir lloc al Santuari. El Vot de Vila es manté a Blanes des del 24 d’octubre de 1795, quan es temia per la possible arribada de les tropes franceses de Napoleó Bonaparte. Els devots de la Mare de Déu del Vilar van prometre a la verge que, si els salvava d’aquesta amenaça, assistirien cada any al Santuari per renovar la prometença.

 

Tal i com marca la tradició, ahir diumenge la renovació del Vot de Vila va anar a càrrec de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i tot seguit es va fer un ofici solemne. L’acte va comptar amb l’assistència de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, que van encapçalar la celebració juntament amb els membres de l’Obreria del Vilar. En acabat l’ofici, la bicentenària celebració es va tancar amb un aperitiu que es va servir al porxo del Santuari del Vilar. 

En motiu que enguany se celebra el Mil·lenari de la troballa de la imatge del Vilar, els membres de l’Obreria van voler que la celebració de l’Aplec fos encara més especial organitzant un acte que habitualment no se celebra al Santuari. Es va tractar d’una xerrada que es va fer tot just abans que comencés el Vot de Vila.

La xerrada es va presentar sota el títol Els Santuaris Marians: present i futur, i va anar a càrrec de mossèn Salvador Batalla, rector de la parròquia de Santa Susanna. Batalla ha dedicat 32 anys de la seva vida a la tasca pastoral en el sector turístic i també va ser director del Departament de Pastoral de Turisme, Santuaris i Peregrinacions de la Conferència Episcopal Espanyola.

Per facilitar l’accés al santuari del Vilar de tots aquells que no disposaven de transport privat es va posar a la seva disposició un autocar gratuït que va sortir a les 11.15 h del matí des de la plaça Catalunya i va tornar cap a Blanes a les 14.30 h. 

 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 

Adjuntem imatges de la celebració del Vot de Vila 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes 

 


 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version