Canal Ajuntament

Blanes. Blanes acull una exposició fotogràfica sobre el món dels somnis, protagonitzada per fades, elfs i guerreres

L’Ajuntament de Blanes i l’AFIC coorganitzen la mostra Catarg, el país dels somnis, que s’allotja a Casa Saladrigas. Els autors són quatre reconeguts fotògrafs: els argentins Flo Tucci i Raúl Villalba i els catalans Frederic Garrido i Raimon Moreno. 

  

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la presidenta de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, Glòria Sánchez, van encapçalar ahir divendres l’acte inaugural de l’exposició que s’allotja del 26 d’octubre al 24 de novembre a Casa Saladrigas.

Coorganitzada pel Departament de Cultura i Festes de l’Ajuntament i l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica (AFIC) de Blanes, Catarg, el país dels somnis és una exposició que aplega els treballs de quatre reconeguts fotògrafs units en aquest projecte comú treballat durant un any: els argentins Flo Tucci i Raúl Villalba i els catalans Frederic Garrido i Raimon Moreno. De fet, el títol de la mostra ja és una referència als seus orígens, ja que CATARG és l’abreviatura de Catalunya i Argentina.

Catarg, el país dels somnis ens trasllada a un indret imaginari habitat per fades, elfs, homes llop, vampirs i guerreres. En definitiva, personatges que viuen en un món fantàstic, però que ens ajuden a submergir-nos en la nostra pròpia imaginació per trobar-hi aquesta mena de realitat alternativa que fusiona passat, present i futur.

L’exposició aplega 28 treballs, autèntiques obres d’art que en més d’una ocasió fan dubtar que no es tracti de pintures per la seva inspirada plasmació amb tècniques de fotografia creativa digital. Per donar a conèixer aquestes tècniques, així com per aportar més detalls sobre la mostra, la jornada inaugural d’ahir divendres es va completar amb una xerrada a càrrec de dos autors, els catalans Frederic Garrido i Raimon Moreno. Durant la vetllada, els fotògrafs van explicar el procés d’edició així com la inspiració i el missatge que han volgut transmetre.

La mostra fotogràfica Catarg, el país dels somnis es podrà visitar a Casa Saladrigas els matins de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 h, i les tardes, de 16.00 a 20.00 h els dijous, divendres i dissabtes. Els diumenges i dilluns l’exposició està tancada.

L’exposició es va presentar per primera vegada a Zaragoza el novembre de l’any passat com a part del congrés de la Confederació Espanyola de Fotografia, i posteriorment s’ha pogut visitar a Barcelona, al Visa Off de Perpinyà, al Festimatge de Calella i al Fotomaig de Sitges, entre d’altres localitats. 

 

 

Per a més informació :

Eva Palau – 608 880 002 i 654 725 106 

Adjuntem imatges inauguració exposició + cartell i flyer 

Autor Imatges: Ajuntament de Blanes

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version