Canal Ajuntament

Banyoles. El cementiri municipal de Banyoles posa regadores a disposició dels usuaris amb un nou sistema que s’estrena a les comarques gironines

Era una llarga sol·licitud dels banyolins i banyolines que visiten amb freqüència el cementiri municipal, situat a la carretera de Figueres. La qüestió és que hi ha banyolins i banyolines que prefereixen tenir a les tombes dels seus familiars i amics flors naturals, i també que molts aprofiten la visita per netejar la làpida. La problemàtica sorgia en el moment de regar aquestes flors o netejar la làpida.

 

Cadascú s’havia de portar l’estri per omplir l’aigua a les fonts i regar les flors o netejar la làpida. Des d’aquest setmana al costat de cada una de les 10 fonts del cementiri hi ha un conjunt de 4 regadores, una pala i una escombra. Així doncs, es tracta de 40 regadores, 10 pales i 10 escombres. Pròximament s’aplicarà aquest sistema en altres cementiris de les comarques gironines.

El regidor de Via pública i Servies públics, Lluís Costabella ha explicat que “ho hem volgut tenir a punt pel dia de Tots Sants, l’1 de novembre. També, un any més tindrem música clàssica en directe per acompanyar en el sentiment a les persones que vagin al cementiri per Tots Sants”. Per Costabella, “és una petita millora, però important i innovadora a les comarques gironines, i era sol·licitada per un grup de persones”.

 

Millores constants al cementiri municipal

L’Ajuntament de Banyoles ha ampliat aquest estiu el cementiri municipal en un total de 52 nous nínxols situats a la part superior del cementiri. L’ampliació ha costat uns 33.000 euros.

Durant el 2009 es va millorar el cementiri de Banyoles gràcies al Fons Estatal d’Inversió Local. Aquesta obra va incloure el tancat del perímetre del cementiri amb dos portals amb un temporitzador, la millora de la zona d’accés (l'edifici que hi ha a la part inferior del recinte), la remodelació interior amb el terra nou i la dotació d’un nou lavabo adaptat. D’altra banda es van reformar les cobertes de sobre dels nínxols que es trobaven en mal estat, es va fer un nou garatge i una zona de treball a la part superior, i es van renovar els serveis de llum i aigua, es van arreglar les fonts, es va reformar el teulat de la capella i es va instal·lar un nou elevador, entre d’altres millores. Tot plegat va costar 194.447 euros.

 

Foto: Ajuntament de Banyoles

 

Canal Ajuntament 2012 | Un projecte de NOTIDIG | redaccio@canalajuntament.cat | Avís Legal | 667732409

Top Desktop version